Det er en russisk turoperatør som i sommer skal charterfly russiske turister til Bergen og Vestlandet, i første omgang fire flyginger med inntil 180 turister hver gang.

I tillegg til tre døgn i Bergen skal russerne på tur i de vestlandske fjordene.

— Det er veldig positivt at russerne satser på denne måten, sier Johnsen.

Positiv for norsk reiseliv ble også selve messen i Moskva, en bransjemesse som også er åpen for publikum.

Johnsen forteller at de norske aktørene vant to priser under messen. Den norske standen på 72 kvadratmeter vant prisen for beste lay out/dekor, mens den andre prisen ble gitt for «The Most Dynamic New Tourist Board».

Prisene ble delt ut av henholdsvis organisasjonen International Travel Exhibitions og bransjemagasinet Travel Trade Gazette. Den offisielle mottaker av prisen var Innovasjon Norge (tidligere Norges Turistråd) på vegne av ca 25 norske aktører på messen.

— Det var mange stolte norske reiselivsaktører i Moskva sist uke, bekrefter Johnsen. Bergen Reiselivslag sikkert inkludert.

Blant de mange norske destinasjonsselskapene som deltok i Moskva var Bergen Reiselivslag og Visit Flåm. Dessuten Travel Planners i Bergen og i tillegg til hotellkjedene Alexandra Hotel/Hotel Loenfjord og Hotel Ullensvang.

VINNER: Den norske standen med motiver fra Vestlandet vant prisen for beste lay out og dekor på den store reiselivsmessen i Moskva sist uke.<p/> FOTO: BERGEN REISELIVSLAG