Den obligatoriske Grandiosa-lukten henger i luften på Bergen katedralskole. 150 ungdommer har samlet seg for å spille, spille og spille — hele helgen. Ikke vri åtter og yatzy. RegnCon-festivalen inneholder rollespill, avanserte brettspill og kortspill utenom det vanlige.

— Vi regner med at folk får nok av Monopol og Ludo på hytten, sier en av veteranene, Stein Llanos (28).

Deltakerne, de fleste mellom 15 og 25 år, er spredt over hele skolen. I kantinen står ivrige gutter rundt flere bord og spiller med noe som ser ut som avanserte tinnsoldater.

— Warhammer Fantasy Battle, opplyser Kristoffer Draugsvoll (16) før han triller en av ørten terninger.

Et forsøk på å forstå spillet blir møtt med overbærende smil. Man spiller to og to mot hverandre med hver sin hær. Kristoffers hær, lånt av en kamerat, kostet to tusen kroner. Ellers trenger man både flaks og godt øyemål.

Cornelius Henriksen (23) trekker frem et bestemormålebånd for å sjekke om han gjettet riktig avstand fra sin kanon til motstanderens kriger. Slikt blir det poeng av.

Ikke overraskende er jentene i mindretall på spillfestivalen. De 10-12 jentene som er med, er mest opptatt av rollespill.

Men bak de dørene vil folk helst være i fred.

SPILLEHELG: For ellevte gang ble det arrangert RegnCon-festival i Bergen. Cornelius Henriksen (23) er hektet på Warhammer Fantasy Battle. <br/>Foto: KNUT EGIL WANG