• Ludde må ha et nytt hjem, hvem kan hjelpe? Det var Maggie Hansen på Lyngbø som stilte spørsmålet i BT i september. Nå nyter Ludde Chopin på Nedre Stølen.

Som Bysidenes lesere vet, kom den italienske gatehunden Ludde til Bergen i august i år, hentet fra en slintrete tilværelse i Roma til en bekymringsløs fremtid på Laksevåg.

— Utrolig sjarmerende, og så stygg at den blir pen, sa matmor Maggie om den ferske bergenseren. Det var kjærlighet ved første slikk mellom henne og Ludde da hun fant den pjuskete gatestrykeren i Roma året før.

Men så ville skjebnen det sånn at dyrevennen på Laksevåg samtidig fikk oppfylt en annen drøm - drømmen om et studium innen møbelrestaurering i Roma.

Av praktiske grunner var det utenkelig å ta Ludde med tilbake til Roma.

Dessuten var Ludde i ferd med å bli husvarm på Laksevåg.

Ikke stakk hun av så snart hun så sitt snitt til det, slik hun gjorde den første tiden i Bergen. Og gradvis var hun blitt mer omtenksom i forhold til husets urinnvånere, kattene.

Derfor etterlyste Maggie gjennom Bysidene et godt hjem til den nybakte bergenseren.

Og ble bønnhørt.

Av Siren Wathle på Nedre Stølen.

— Og her går det veldig fint med Ludde, lyder den beroligende rapporten fra Stølen-siden.

Ludde har vært i ny familie i snart to måneder, og har akklimatisert seg både inne og ute.

— Men hun sørget litt den første tiden etter at Maggie reiste til Italia, forteller Luddes nye matmor, som til daglig underviser i musikk, og derfor har registrert at Ludde lytter andektig når det pianoøves i hjemmet.

— Chopin er en av Luddes favoritter, forteller Wathle. Hun tror at hunden har vært godt oppdradd i et italiensk hjem før den ble tildelt skjebnen som gatehund.

— Den er utrolig rolig og tillitsfull, forteller hun om Stølens nye sjarmtroll.

— Hører du, Maggie? Ludde har det helt topp, men vil gjerne ha et julekort fra Roma.

NYE VENNER: Ludde og Ole Johannes (14) er blitt gode venner etter at den tidligere italienske gatehunden har flyttet fra Laksevåg til Stølen.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN