Den 21 år gamle mannen fra Nordhordland ble stoppet av politiet tidlig en desembermorgen i fjor. På grunn av at han hadde kjørt med promille mistet han lappen på stedet. Dette var ingen hindring for 21-åringen som tok turen til den lokale trafikkstasjonen og forklarte at han hadde mistet førerkortet.

21-åringen unnlot å forklare at politiet hadde tatt fra ham lappen på grunn av fyllekjøring og skrev under på egenerklæringen om at han var kjent med melder— og vitneansvaret i slike saker.

I retten har 21-åringen forklart at han på grunn av dysleksi ikke forsto at politiet tok fra ham lappen. Selv om retten har lagt til grunn at 21-åringen har konsentrasjons- og lærevansker, så har de ikke trodd 21-åringens dysleksiforklaring.

I tidsrommet fra han ble stoppet før jul i fjor og flere uker inn på nyåret kjørte 21-åringen flere ganger sin volvo til og fra arbeid.

I et politiavhør tre dager etter at politiet tok fra ham førerkortet, samtykte han med at de fortsatt kunne holde førerkortet hans beslaglagt.

Da politiet kort tid etterpå fikk høre at 21-åringen fortsatt kjørte, ringte de ham og ville han en forklaring. Han forklarte da at han trodde den midlertidige kjøretillatelsen fra trafikkstasjonen ga ham full rett til å kjøre til og fra jobb.

Politiet kjørte hjem til 21-åringen for å beslaglegge kjøretillatelsen. Da politiet møtte opp på døren, gikk 21-åringen og gjemte seg.

Denne oppførselen legger retten til grunn er med på å bevise at 21-åringen faktisk var klar over at han ikke hadde lov til å kjøre bil.

21-åringen er nå dømt til 30 dager i fengsel, hvor 21 av dem er betinget.