• Du må skrive hvor bra Andreas var, sier de nærmeste vennene til 16-åringen Andreas Johnsensom døde sist uke. I går arrangerte Sandsli menighet minnestund.

Egentlig var det lovsangskveld det skulle være, og det ble det på Ytrebygda kultursenter i går kveld. Men den siste ukes hendelser gav arrangementet et litt annet innhold.

— Andreas har reist fra oss. Det virker meningsløst på oss alle, sa pastor Per Erik Olsen da han åpnet møtet.

Vond uke

I salen satt vennene til Andreas spredt. Noen av dem hadde vært på klubb på Aurdalslia skole der Andreas pleide å gå hver onsdag. Noen av dem var der fordi de syntes det var fint å få enda en anledning til å tenke på kameraten.

— Det har vært helt forferdelig på skolen denne uken, som Åshild Ideland og Kristine Småbakk sa til BT før de gikk inn i møtesalen. De gikk begge på skole med Andreas. Åshild hadde sittet ved siden av ham på bussen den siste dagen han levde.

— Det har vært så mye sorg. Det er ingen av oss som fatter at han ikke er her lenger, sier Åshild og legger til:

— Men jeg tror han har det fint nå. Jeg er sikker på at han er på et godt sted.

Mens menigheten sang «Deg være ære» og «Navnet Jesus», gikk noen rastløse gutter litt inn og ut av møtesalen. De kjente Andreas godt. Noen av dem var sammen med ham siste kvelden.

Sa farvel

— Skriv at Andreas var en skikkelig kongefyr, sier den yngste av dem, Daniel Andreas Larsen.

— Han smilte hele tiden. Han gjorde oss i godt humør.

Guttene fikk sagt farvel til ham og takket. Det gjorde godt.

— Vi hadde masse planer for skoleavslutningen, sier Stein Arne Larsen.

— Han var så glad i rap. Vi skulle rappe Eminem. Vi gledet oss.

Daniel sparker i bakken:

— Jeg kommer til å savne ham så enormt. Men det er bra det der fondet de har opprettet nå for barn og unge med problemer. Det er viktig.

Etter møtet gikk noen av deltakerne med fakler og lys opp til stedet der Andreas ble funnet.

TØFF TID: -- Det har vært en vond uke, men jeg tror Andreas har det godt nå, sier Åshild Ideland (t.h). Hun kom på lovsangsmøte sammen med venninnen Kristine Småbakk.<p/>FOTO: HELGE HANSEN