Torgeir Norling

— Frp må inn i regjeringen kvitterte en strålende fornøyd Enevald Flåten.

— Jesus, den klare morgenstjerne. Jeg vil løfte mine hender, lød det i unison allsang fra et fullsatt lokale ved Levende Ords sommerfestival i Bergen.

At det var Fremskrittspartiets Carl I. Hagen som i neste omgang entret scenen la ingen demper på stemningen. Her var nemlig ingen opptatt av Frp lederens jordlige tilknytning, eller personlige overbevisning. Et flammende innlegg til støtte for Israel holdt mer enn lenge.

— Den som taler Israels ord, taler Guds ord, oppsummerte en av tilhørerne.

Fordømmer Arafat

Guds ord eller ikke. Israel skulle det bli. Og om noen har vært usikre, bør ingen lenger tvile på Fremskrittspartiets ståsted i den fastlåste Midtøsten konflikten. Støttemeldingene til Sharons Israel kom på løpende bånd:

— Jeg tenker på hvem man skal stå sammen med. Hvem er det som forsvarer. Det er Israel.

— Og hvis det er slik at når Israels militære styrker foretar et angrep mot et område de vet det er mange terrorister, og så kommer i skade for å drepe sivile, så er ikke det intensjonen til forsvarsmakten Israel.

— Men det er intensjonen til Yassir Arafat å drepe kvinner og barn for å skape frykt.

— Og derfor fordømmer vi Yassir Arafat.

Mur eller gjerde

Hagen var også opptatt av den omstridte sikkerhetsmuren som Israel har satt opp. Eller er det et gjerde?

— Så vidt jeg vet er bare fem prosent en mur. Resten er stakitt og gjerde. Pressen omtaler det konsekvent som muren. Hvorfor kan de ikke forholde seg til det faktiske forhold, fortalte en opprømt Hagen.

— Og så vidt jeg forstår så virker jo dette gjerdet. Det er masse nedgang i vellykkete terroristangrep der hvor sikkerhetsgjerdet er satt opp.

— Det virker jo. Og så skal det fordømmes.

Hagen tok også kraftig til motmæle mot det han mener er et forsøk på å islamisere den frie verden.

— La de små barn komme til meg, sa Jesus. Jeg kan ikke skjønne at Mohammed har sagt det samme. I tilfelle han måtte ha sagt det samme, måtte det være: La de små barn komme til meg, slik at jeg kan utnytte de i min kamp for å islamisere verden.

Ønsker Frp i regjering

Applausen ville ingen ende ta. Enevald Flåten fra Levende Ord var naturlig nok strålende fornøyd med den åpne støtten fra Frp lederen, og ga uttrykk for at Fremskrittspartiet absolutt burde få sin plass i regjeringen.

— Fremskrittspartiet burde vært inne. De støtter såpass mye. Vi er uenige på visse områder, men de har så mange like verdier at jeg skulle ønske det.

Flåten snakket videre om behovet for en blå allianse, og mente ikke det var noe galt for en religiøs leder og så åpent legge en politisk føring mot høyresiden..

— Vi legger vekt på verdier. Vi kan ikke finne de verdiene så sterkt på venstresiden som vi gjør på høyresiden, svarte han.

For det er ingen tvil om at Carl I. Hagen og Fremskrittspartiet sto høyt i kurs i Levende Ord etter dagens flammetale. Fra medlemmer fra alle deler av landet var det bare positive ting å høre.

— Jeg visste at Hagen støttet Israel, men dette. Jeg er svært positivt overrasket, og støtter Hagen fullt ut, sier Hasle Bø fra Grimstad.

FANT TONEN: Pastor Enevald Flåten fant tonen med Carl I. Hagen. Fremskrittspartiet bør inn i regjeringen, mente han.<p/>PAUL SIGVE AMUNDSEN(foto)
STØTTER SHARON: Støttemeldingene til Sharons Israel kom på løpende bånd under Hagens preken. - Det er intensjonen til Yasser Arafat å drepe kvinner og barn for å skape frykt. Derfor fordømmer vi Arafat, sa Hagen<p/>PAUL SIGVE AMUNDSEN(foto)