— Informasjonen fra togpersonalet var upåklagelig. Hotellfrokosten på Fleischer´s Hotel smakte også godt, forteller fysioterapeut Jorun Ytrefjord.

Hun var en av de 80 passasjerene som takket ja til busstransport østover i morges. Også andre roser NSB og Jernbaneverket for å ha taklet situasjonen godt etter at toget kjørte seg fast i snøraset.

Jorunn Ytrefjord innrømmer at det ble litt kaldt i toget utover natten, og dieseleimen inne i snøoverbygget ble ubehagelig for enkelte mens det ble jobbet med diesellokomotiv. Det er imidlertid vanskelig å tenke seg hva som kunne gjøres annerledes i situasjonen som oppstod.

Mange fikk ødelagt Oslo-turen, og flere møter og seminarer i hovedstaden måtte gå uten deltakere og/eller foredragsholdere fra Bergensområdet og Voss. En gruppe som skulle til seminar på Geilo og kom opp med morgenekspressen, fikk i morgentimene en ekstra busstur gjennom Lærdalstunnelen og om Hemsedal.

Else Grindheim gikk glipp av frokosten fordi hun prioriterte samværet med sine to firbeinte venner Fibi og My. Hundene fikk ikke adgang til spisesalen på Fleischer's Hotell.