Rundt 350 betalende publikummere hadde møtt opp på USF Verftet i går kveld, for å høre r&b-stjernen Shontelle. Det fikk de også, men etter fem låter og ca. en halvtimes innsats, forlot Shontelle scenen. Og kom ikke tilbake.

— Avtalen med agenten var helt klar. Hun skulle spille i 60 minutter, som er vanlig, sier Frank Nes.

— Da jeg tok kontakt med agenten etter konserten, var han like overrasket som meg. Dette er en formidabel kommunikasjonssvikt, og det er kjempetrist for publikum - både foreldre med barn og ungdommer som var på sin første konsert.

For henne er det like trist. Hun tror hun har gjort jobben sin. Men dette er slikt vi verken ønsker eller kan være bekjent av Frank Nes

Trist for publikum og artist

Nå vil Bergen Live gjerne hjelpe folk som var på konserten i går, og føler seg snytt.

— Hvis noen ønsker å få refundert penger, vil vi gi dem femti prosent av pålydende billettpris. Vi har store utgifter rundt konserten, vi også, så dette er for å vise god vilje, sier Nes, og fortsetter:

— Dette er rett og slett ikke holdbart. Og det er ødeleggende for artisten. Hun er uskyldig oppi dette.

- Du tror at noen ikke har kommunisert avtalen til henne?

— Ja. For henne er det like trist. Hun tror hun har gjort jobben sin. Men dette er slikt vi verken ønsker eller kan være bekjent av. Hadde Shontelle vært en ny artist som bare hadde gitt ut én plate, så hadde ikke 30 minutter vært så uvanlig. Da har man ofte ikke repertoar til mer. Men hun har tross alt gitt ut et par plater, og kunne fint dekket en times konsert.

Ta kontakt med Bergen Live

Hvordan skal publikum som var på konserten gå frem for å få refundert halve billettprisen?

Hvis publikum opplever at de ikke fikk det de betalte for, kan du jo tenke deg hva vi føler Frank Nes

— Det beste er å sende billetten i retur til oss, med kontonummer. Så skal vi ta tak i det. Lurer de på noe, er det bare å ta kontakt.

- Dere har, som du sier, store utgifter selv rundt dette. Hvordan vil dere gå frem overfor Shontelles management eller agent?

— Vi har fortalt dem hva vi mener om dette, men dette blir en sak mellom oss og agenten. Vi har jobbet med den norske agenten tidligere, han er blant annet agent for Timbuktu, og har gode erfaringer fra tidligere, sier Nes.

- Vil det bli snakk om økonomisk kompensasjon?

— Hvis publikum opplever at de ikke fikk det de betalte for, kan du jo tenke deg hva vi føler! Men jeg må bare nok en gang si at jeg synes dette var veldig ubehagelig. Det Shontelle gjorde på scenen var bra og holder mål. Men når folk er blitt forespeilet en konsert så skal de få det de er forespeilet, sier leder for Bergen Live, Frank Nes.

Hva synes du om konserten? Syng ut her.