Gradestokken krøp så vidt over 11-tallet i går. I dag blir det enda varmere, lover vakthavende meteorolog hos Storm Geo, Mariann Aabrekk.

— Det blir ikke rekordvarmt, men vi kan vente oss en maksimumstemperatur på 15 grader, sier hun.

Det aller beste er at været og varmen skal holde seg.

Solid høytrykk

— For Bergen sin del, ja for hele Vestlandet, ser det veldig bra ut. Særlig når du tar i betraktning at det er 7. november. De siste prognosene vi har fått inn viser oppholdsvær, lange perioder med sol, lite vind og mildt vær, sier Aabrekk.

- Kan vi stole på dette?

— Prognosene er litt mer usikre mot slutten av perioden, men sjansene er store for at dette skal vare i hvert fall til begynnelsen av neste uke.

Årsaken til det flotte været, er høytrykket som i løpet av søndag og mandag bygget seg opp over Vestlandet. I dagene som kommer forsterkes dette og vil i dagene som kommer dekke hele Norge.

— Høytrykkene stopper lavtrykkene vest for Storbritannia. Vi får bare krysse fingrene for at høytrykket holder stand i dagene som kommer.

På denne tiden av året betyr sol og klarvær normalt nattefrost, men denne uken blir det ikke så mye av det.

Satser på byfjellene

— De høye dagtemperaturene gjør at vi ikke venter mye nattefrost de nærmeste dagene, men her kan det være store lokale variasjoner, og for dem som kjører tidlig om morgenen, er det viktig å følge med.

Også i indre strøk blir det fint vær. Heller ikke her er det grunn til å frykte glatte veier. Men kommer du opp på fjellet, er bildet et litt annet.

- Været er litt «mot normal». Hva tenker du om det?

— Det er blitt satt ganske mange temperaturrekorder den siste uken, og det været vi melder nå er jo ikke helt normalt, men dersom du tenker på klimaendringer, så er værmeldingen i ti dager ikke rette grunnlaget for å vurdere det.

Mariann Aabrekk, som har kveldsvakt hos StormGeo denne uken, skal benytte det fine være til å gå på fjellet.

— Jeg satser på Ulriken. Må jo holde meg på solsiden, sier hun.

Maksimumstemperaturer tirsdag

Kvamskogen, sol 14 grader

Mongstad, sol 10 grader

Voss, sol 17 grader

Norheimsund, sol 15 grader

Odda, sol 15 grader

Ullensvang, sol 16 grader

Førde, sol 16 grader

Stryn, sol, 12 grader

Sognefjell, sol 8 grader.