ROY HILMAR SVENDSEN

— Vi vil holde så bra trykk som mulig på etterforskningen gjennom ferien med de store deler av mannskapene vi har til disposisjon. Denne saken er høyt prioritert. Så får heller andre oppgaver komme i andre rekke, sier lensmannen i Førde, Kjell Fonn, til BT.

Selv skal lensmannen etter planen ikke ha ferie før i august, og politiet håper selvsagt at Anne Slåttens drapsmann er pågrepet lenge før den tid, til tross for at ingen ennå er mistenkt for drapet.

Det kommer fortsatt inn tips nesten daglig, og politiet driver fortsatt med avhør av vitner. Politiet er likevel ikke kommet noe nærmere en oppklaring av drapsgåten.

— Hittil er det dessverre ikke kommet frem noe nytt, sier lensmann Fonn.

Spenningen knytter seg nå først og fremst til om noen av mobilsamtalene som ble gjort inn og ut av Førde sentrum mellom klokken 06 og 08 den morgenen Anne Slåtten ble kvalt og dumpet i Angedalsveien.

Politiet fattet interesse for rundt 300 samtaler som ble gjort i det aktuelle tidsrommet. Flere av disse er sjekket ut av saken, men politiet har fortsatt håp om at en eller flere av de gjenværende samtalene kan være brikken som mangler for å få puslespillet til å gå opp.

— Vi ringer nå opp hvert enkelt nummer, høre hvem vedkommende er, og spørre hvor den personen har vært drapsnatten, sier lensmann Kjell Fonn.

Han vil foreløpig ikke antyde om eller når alle mobilsporene kan være ferdig kartlagt.

Dette er et svært tidkrevende arbeid, som vi fortsatt jobber med, sier lensmannen.