I 2008 skal kommunen bruke 8 millioner kroner på å øke satsingen på realfag. Bergen Vitensenter får i tillegg en ekstrabevilgning på 1 million kroner.

Byrådet vil bruke 9 millioner kroner på flere PC-er til elevene og bredere bredbånd på skolene. Ordningen med leksehjelp skal utvides til flere skoler.

Mer til barnehagene I 2008 lover byrådet at Bergen skal ha full barnehagedekning. For å sikre dette setter de av 200 millioner kroner til nye barnehager.

Byrådet vil også øke kompetansen til de ansatte i barnehagene og få flere minoritetsspråklige til å søke om barnehageplass. Til sammen vil kommunen bruke to millioner kroner på disse to tiltakene.

Idretten får mer

Siden automatinntektene har bortfalt, vil Bergen kommune gi 13 millioner kroner mer ti lidrettslagene for å kompensere for inntektstapet.

Byrådet vil også bruke en halv million kroner ekstra på prosjektet «Bergen — en by i bevegelse». Prioriteringslisten for idrettsanleggene i økonomiplanen skal følges. Blant annet skal sentralidrettsanlegget på Seimsmyrane bygges i ett byggetirnn.

Knut Egil Wang (arkiv)