— Nå starter planleggingen av fergefri E39. Vi vil binde landsdelene sammen med effektive og trygge veier. Jeg er svært utålmodig med å komme i gang med dette arbeidet.

Det skriver Sp-leder Liv Signe Navarsete i en e-post til Bergens Tidende.

I en budsjettlekkasje BT har fått tilgang til, går det frem at det i veimyndighetenes handlingsprogram for perioden 2014-17 vil bli satt av 500 millioner til planleggingav enopprustetog fergefri E39.

- Mister ikke tid

— Dette er gode nyheter. Da kommer vi i gang med planlegging og får initiert det som kreves av forskning og utvikling, sier Olav Ellevset, som er prosjektleder for fergefri E39.

Han legger til:

— Beløpet er identisk med det vi har sagt at vi trenger for ikke å miste tid.

Regjeringen har lovet at E39 skal være fergefri innen 2034.

— Dette storstilte E39-prosjektet vil gi oss 75 minutter kortere reisetid i 2023, samtidig som veien blir vesentlig mye mer trafikksikker, fortsetter Navarsete, som tar i bruk store ord i e-posten til BT:

— Senterpartiet er samferdselspartiet med stor S, skriver hun.

Frykter for Bergensbanen

Mens regjeringen lover planleggingsmidler til E39, er det helt i det blå hva som skjer med Ringeriksbanen.

I dagens BA trommer de rødgrønne partiene sammen og lover 570 millioner kroner til bygging av dobbeltspor gjennom Ulriken - et løfte de har kommet med mange ganger før.

— Jeg er forundret over at de ikke har lyst til å løfte frem det som de tidligere i høst har vært veldige klare på, nemlig at Ringeriksbanen skal bygges, sier Mona Haugland Hellesnes, styreleder i Forum Nye Bergensbanen.

— Jeg frykter fraværet av lekkasjer på dette området betyr at regjeringen ikke har satt av planleggingsmidler i 2014, noe vi er helt avhengig av skal vi få til byggestart i 2018, sier hun og legger til at alle partiene på Stortinget har lovet dette som starttidspunkt for bygging.