Politiet på Laksevåg har fått en lei oppvarming på sin kampanje om krimfri påske, en aksjon de arrangerer for 12 gang i år. De siste nettene har området vært plaget av ruteknusing og bålbrenning oppetter husbygg.

Bålbrenning

Natt til i dag slikket flammene opp etter Olsvik Helsehus.

Da politiet kom til stedet i 08-tiden måtte de trampe i hjel de siste flammene.

– Det er svart, sotete og fælt her nå, og det har vært en sterk varme, sier Roger Lefdal, politibetjent ved Laksevåg lensmannskontor.

De to ungdommene har fyrt opp to tjukke avisbunker som ble til et glovarmt bål. Heldigvis var det bare betong rundt flammene.

Pur djevelskap

Politiet setter avisbrannen i sammenheng med annen hærverk de siste nettene. Natt til tirsdag ble det knust fire vinduer på Olsvik skole. Natt til i går ble det også begått innbrudd i Grendahuset i Olsvik. I dag morges fikk politiet også melding om at det var knust en rute på Olsvik helsestasjon.

– Mye tyder på at dette er utført av ungdom som har skolefri. Dette er pur djevelskap uten mål og mening, sukker politibetjenten.

Politiet har gode beskrivelser av de to ungdommene som kan vente seg en oppstrammer når politiet får tak i dem.

– De får mer enn en oppstrammer, de skal stå til rette for sine handlinger, sier lensmann Harald Andersen om pøbeloppførselen.

Skiter i eget reir

Han er møkka lei av ungdom i Olsvik som skiter i eget reir på denne måten.

– De forsøpler sitt eget bomiljø. Her lager vi internettkafeer og samlingssteder for ungdom også svarer de med å gjøre hærverk, sier Andersen.

Han understreker likevel at 99 prosent av ungdommen er hedersungdom. Når det gjelder den gjenværende pøbelprosenten sier Andersen følgende:

– Vi vet hvem dere er og vi skal ta dere!

Krimfri påske i Laksevåg starter formelt i ettermiddag og gjør Laksevåg blant de tryggeste og mest bevoktede distriktene i Norge.