Fredag fortalte TVHordaland om den knallharde hverdagen for vekterne ved Storsenteret. Aggressive narkomane som truer vekterne med våpen er blitt nærmest dagligdags.

— Vi forstår problemene de sliter med, og vil i enda større grad prioritere å hjelpe når de ber om det, sier avdelingssjef Arne Rønnestad ved vaktavsnittet ved Bergen politidistrikt.

Fredag møttes politiet og vekterne ved Bergen Storsenter etter at vekterne hadde bedt om hjelp. I snitt må politiet rykke ut til Bergen Storsenter en gang daglig på grunn av hærverk, vold, tyverier og ordensforstyrrelser. Det har hendt at de er blitt varslet seks-syv ganger på en dag.

I oktober ble det meldt 17 ordensforstyrrelser, narkotikaforhold og voldsepisoder ved Bergen Storsenter. Politiet rykket i tillegg ut til 17 butikktyverier. Daglig er ca. 35 0000 mennesker innenfor dørene ved senteret.

— Men Bergen Storsenter er ikke noe farlig sted. Folk flest har ikke grunn til å føle seg utrygge, sier sjef for ordensavdelingen i politiet, Harald Antun.

FRYKTER FOR LIVET: Tore Vik vet ikke hva som møter ham på jobb. - Det kan bli litt for mye, medgir han.
FOTO: TVHORDALAND