Stian Njøten (30) sto i gårsdagens Se og Hør frem og fortalte at det var han som utførte mye av terroren mot ekteparet Fagereng i perioden 1994-1996.

Trusler, telefonsjikane, innbrudd og ildspåsettelser er noen av detaljene fra Njøtens oppsiktsvekkende innrømmelser.

— Samvittigheten har plaget meg i årevis, sier Njøten til ukebladet.

I intervjuet forteller han hvordan han fikk i oppdrag å lamme rådmannen og hans kone.

Politiet aldri på sporet

Den tidligere torpedoen forklarer hvordan han var med på å legge familien Fagerengs liv i grus, uten at noen ble avslørt. Både bergenspolitiet og Ola Thune var med på å etterforske saken.

Njøten forklarer til Se & Hør hvordan de gjennomførte et innbrudd i Fagerengs bolig, og arrangerte det slik at det skulle se ut som om familien selv hadde gjemt unna tyvegods.

— Jeg fikk også folk til å tenne på huset med olje som sto i deres eget hus. Derfor mistenkte politiet dem for å ha satt fyr på huset selv, sier Njøten.

Ifølge 30-åringen stanset trakasseringen mot familien Fagereng i desember 1996, da han selv ble arrestert og siktet for et ran.

- Meld dere

Njøten sier at samvittigheten har plaget han og når han nå velger å stå frem i Se & Hør, er det fordi han ønsker at familien Fagereng skal komme videre med sine liv.

— Og kanskje kan jeg komme videre med mitt liv, sier Njøten som også oppfordrer andre medskyldige til å melde seg.

Den samme oppfordringen går til dem som angivelig ga dem oppdraget med å lamme familien Fagereng. Til dem har Njøten også et klart budskap om de ikke melder seg.

— Hvis de ikke gjør det, kommer jeg til å blåse dem. Jeg har lovet Fagereng og advokaten at jeg skal la meg avhøre av politiet. Der vil jeg forklare meg om ytterligere detaljer, sier Njøten til ukebladet.

Stått frem før

Det er ikke første gang 30-åringen står frem i mediene og angrer sin fortid.

I 1998 ble han intervjuet av BA og fortalte om sin karriere som torpedo. 30-åringen forklarte om brutale metoder i et hensynsløst miljø han ønsket å forlate.

— Det ville ende galt. Miljøet hardner. En venn av meg skulle kreve inn en TV, så skyter han ett menneske, skjærer øret av en og skyter en annen i foten, fortalte den da 22 år gamle mannen til BA.

Hensikten med å stille frem i mediene var den gang som nå, ønsket om å starte et nytt liv.

— Å gå ut med min historie er min måte å gjøre opp for. Jeg vil brenne broer. Mest av alt vil jeg hjelpe andre. Bruke mine ressurser på forebyggende arbeid, sa Njøten i 1998.

Hotell-bedragerier

Den videre historien viser at han ikke har klart å forlate sin kriminelle løpebane.

Den 24. januar 2000 ble Njøten dømt til fem måneder i fengsel for en rekke tyveri- og bedrageriforsøk, blant annet mot flere hoteller.

Et hotell i Telemark ble lurt for 7400 kroner da Njøten ga seg ut for å arbeide for Ungdom mot vold.

Njøtens hotellbedragerier, fulgte helt i sporet fra tidligere forhold. I en dom fra 30. januar 1997 ble Njøten dømt til å tilbakebetale penger til i alt 16 hoteller.

I denne dommen ble han også dømt for å ha deltatt i et postran i Skålevik i desember 1995.

Trampet på hodet

Den mest brutale dommen mot Stian Njøten er også den aller ferskeste.

I oktober i år ble Njøten dømt til fem års fengsel for grov legemsbeskadigelse.

Saken vakte stor oppmerksomhet i mediene da overvåkingsbilder viste hvordan Njøten trampet på hodet til et offer flere ganger, mens offeret lå på bakken. Skadene ble omfattende; brudd i tinningbeinet, brudd i nesen, blødning på innsiden av skallen, redusert hørsel og øresus. Njøten forklarte selv at han følte seg som et dyr. Da han hørte surklelyder fra fornærmede, begynte han å skjønne hvor alvorlig det var og gikk bort til de andre.

Njøten venter nå på at denne saken skal opp til behandling i Borgarting lagmannsrett.

Njøtens advokat, Edvard Holm Bakke, ønsker ikke å kommentere noe rundt sin klient.

— Jeg har ikke snakket med ham om verken Se og Hør eller Fagereng og ønsker heller ikke å gi noen opplysninger, sier Bakke.

Det lyktes ikke for BT å komme i kontakt med Stian Njøten på noen av hans seks mobilnumre i går. Etter det BT forstår skal han oppholde seg utenlands.