— Du får meg ikke til å si noe om hvem som blir ordfører. Det er for tidlig, men forhandlingene er alt startet, var Brandviks kommentar til BT i natt.

— Nå får vi vente og se ting an, var svaret fra Frp-topp Aakvaag.

Da valgresultatet var klart ved 23-tiden i går var det klart at disse to og partiene deres var de klare vinnerne av valget i Lindås.

Med en fremgang på 8,2 prosent til 21,7 prosent ble Frp kommunens største parti. Ap`s oppslutning nådde 21,4, som er pluss 3,1.

At Frp skulle få en pen fremgang var ventet. BT valgbarometer for august viste en oppslutning på 28,1 prosent.

— Det var godt vi ikke nådde så langt. Jeg hadde nemlig lovet å slutte og røyke dersom det ble valgresultatet, humrer listetoppen.

— At vi kommer over 20-tallet synes jeg er utrolig bra. Nå skal innbyggerne merke endringer i politikken, lover den kampklare skytebasen, lover han og legger til:

— Så langt i kveld har det gått på kaffe. Nå har jeg kjøpt en pils. Dette skal feiresý

Ap-topp Brandvik visste ikke helt hvordan hun skulle forholde seg til valgresultatet.

— Jeg fikk beskjed om å legge champagnen i kjølen. Nå skjønner jeg hvorfor. Jeg kommer nok til å ha en del sommerfugler i magen i natt, sier Ap`s ferske listestopp.

At det skulle bli Ap-fremgang var det få som trodde. BT`s partibarometer for august levnet heller håp om det motsatte. Her fikk Arbeiderpartiet bare vel 14 prosent av stemmene.

— Vi tok målingen på alvor, og har drevet god valgkamp. Vi har vært veldig tydelig på hva vi står for, sier Brandvik.

Hun er den eneste kvinnelige listetoppen i Lindås. Som fersk kommunepolitiker ligger hun godt an til å føre Ap-tradisjonen videre i ordførerstolen i Lindås.

Høyre og KrF ble valgets klare tapere. Spesielt førstnevnte med en tilbakegang på over seks prosent.