FOTO: ARNE NILSEN

— Det er venner og dels familien til Truls Guttormsen som har startet støttegruppen. De har tatt initiativ til nettsiden om saken, sier advokat Odd Drevland til bt.no.

18 års fengsel

På nettsiden loves en dusør på 500 000 kroner til den som kan komme med avgjørende bevis i saken.

— Selv påtalemyndigheten behandler dette fremdeles som en uoppklart sak. Før saken kom opp i lagmannsretten, kom det opp en del opplysninger politiet ikke har etterforsket i det hele tatt. Blant annet ble en annen mulig gjerningsmann pekt ut, fortsetter Drevland.

Den 29. juni i fjor ble Truls Guttormsen (35) dømt til 18 års fengsel for drapet på Ynge Elvik. Datakonsulenten fra Åsane ble funnet skutt og drept i Gjervik i Lindås i 1999.

Nekter skyld

Guttormsen har hele tiden nektet skyld. I Gulating lagmannsrett utpekte han en tidligere kamerat som drapsmann, men ble ikke trodd. Retten slo fast at Guttorsmen drepte Elvik som hevn fordi Elvik tystet på ham i en større narkotikasak tidlig på 90-tallet. Guttormsens forsvarer, advokat Odd Drevland, rettet etter domsavsigelsen skarp kritikk mot lagmannens rettsbelæring og lagrettens behandling av skyldspørsmålet.

Drevland pekte blant annet på at rådslagningen i den svært omfattende saken bare hadde tatt om lag 40 minutter.

— Dommen var feilaktig. Det er ikke rett mann som ble dømt. Guttormsen er kanskje ikke Guds beste barn, men han har ikke drept noen, sier Drevland i dag.

— Jeg vet det er folk som vet, og vi tror de har behov for å snakke. Det er disse menneskene vi ønsker å få tak i, legger han til.