Ifølge styreleder Tom Georg Olsen har 1. divisjonsklubben i dag en negativ egenkapital på rundt 400.000 kroner.

— Vi har et godt håp om å gå gjeldfri inn i 2009. Vi regner med over 400.000 kroner i overskudd på årets regnskap, forteller Olsen.

2008-budsjettet lå på rundt 12 millioner kroner, en økning på to millioner fra året før. For 2009 håper styrelederen å kunne ta ytterligere et løft.

— Først i februar blir budsjettet klart. Men vi håper det vil ligge mellom 12 og 14 millioner kroner, sier Olsen.

Finanskrisen merkes også for klubben i Fyllingsdalen.

— Det er tøft. Men i Løv-Ham har vi vært vant til å slite for hver krone. Mens andre har tatt på seg mange ansettelser, har vi vært utrolig nøkterne. Vi har hatt det enda tøffere tidligere, men er for all del ikke i noen «comfort zone», sier Olsen.

Løv-Ham får halvannen til to millioner kroner årlig fra medieavtalen. I tillegg spyttet Trond Mohn inn fire millioner kroner dette året. Filantropen vil også støtte Løv-Ham økonomisk de neste to årene.

— Etter avtale med Mohn brukte vi litt mer enn fire millioner i år, og dermed blir summen litt lavere neste år, forteller Olsen.

På plussiden regner Løv-Ham med økte inntekter fra hovedsponsoren. I år dreide det seg om en halv million fra SpareBank 1 SR-Bank. Løv-Ham håper å doble verdien på denne avtalen neste år, og er i forhandlinger med flere.

— Vi prøver dessuten å være kreative, og Fotballmagasinet har gitt oss gode inntekter. I tillegg vil vi budsjettere med økte publikumsinntekter på Varden Amfi neste år. Vi er nøkterne optimister, sier Tom Georg Olsen.