Mens nyopprykkede Sandnes Ulf øker budsjettet til totalt 16 millioner kroner (opp hele 11 mill.), har Løv-ham en langt mer forsiktig ambisjon om å gå fra 10 til nærmere 12 millioner.

— Foreløpig er vi i mål med litt over halvparten av budsjettet, 6-7 millioner kroner, forteller styreleder Tom Georg Olsen.

Mye av redningen for «Løvene» er at Trond Mohn spytter inn fire millioner kroner årlig de neste tre årene. Medieavtalen vil gi halvannen til to millioner, og Løv-Ham håper også på mer penger fra hovedsponsoren SpareBank 1 SR-bank.

— De bidro med en halv million i fjor. Vi har bedt dem om å doble, og venter på en endelig tilbakemelding, sier Olsen.

- Større interesse

Budsjettes skal vedtas i slutten av februar, og Løv-Ham vil nå intensivere jakten på sponsorer. Trolig hadde oppgaven vært enklere om det hadde blitt noe av sammenslåingen med Fyllingen.

— Bedrifter i Fyllingsdalen hadde nok vært lettere å få med da. Det hadde gitt oss et større markedsområde. Samtidig opplever vi at interessen rundt Løv-Ham er kraftig forbedret de siste 12 månedene, sier Olsen.

Styrelederen lister opp flere positive faktorer:

— Vi har nok en gang klart å vise at vi greier å holde oss i 1. divisjon. Vi har et nytt anlegg på gang på Varden Amfi, og vi har Trond Mohn med på laget. Gjeld er ettergitt eller nedbetalt. Vi merker helt klart en positiv trend, og neste år kommer dessuten 1. divisjon til å bli profilert på en helt annen måte på TV 2, påpeker Olsen.

Han håper flyttingen fra Krohnsminde til Varden skal bidra til økt publikumsinteresse og dermed økte inntekter. Og det må til. I løpet av neste uke håper klubben å ha ansatt en markedsrettet daglig leder. Flere spillere er hentet inn, og flere er på vei.

— Det blir en vesentlig økning på personalbudsjettet. Jeg regner med at lønnsutgiftene vil øke med rundt 50 prosent i år, sier styrelederen.

- Må tenke offensivt

I fjor sommer måtte spillerne gå kollektivt ned i lønn for at Løv-Ham skulle unngå konkurs. Tom Georg Olsen mener likevel at Løv-Ham har bedre kontroll over økonomien i år.

— Vi må tro at det løser seg, og vi må tenke offensivt. Det nytter ikke å fortsette slik vi har gjort de siste årene hvis vi har tenkt å holde oss på dette nivået. For det begynner å tære på kreftene, sier Olsen.

Forrige sesong jobbet klubben med en idé om et «Løv-Ham Spillerinvest AS», som vil innebære salg av hele spillerstallen til eksterne investorer. Da var interessen laber, og man endte i stedet opp med å selge enkeltspillere til investorer. Men Løv-Ham har fortsatt ikke gitt opp å selge hele spillerstallen til et aksjeselskap. Planen er at selskapet skal kunne bidra når spillere kjøpes, etter modell av Hardball, og der man ved spillersalg vil dele inntektene.

— Vi samarbeider med en finansinstitusjon, og håper å kunne legge frem planene for et fotballinvest-konsept om noen uker, forteller Tom Georg Olsen.

  • Forsvarsspiller Fredrik Myhre fikk i går tilbud om ny kontrakt med Løv-Ham.