Det var nemlig en lerkeblid representant for Norsk Tipping 40-åringen fikk på tråden klokken 23.05 i går kveld. Med følgende jubelbeskjed: Du er 4.011.241 Vikinglotto-kroner rikere.

— Og jeg som tidligere kun har vunnet en pose tvist på basar en gang i barndommen. Jeg bruker jo ikke å tippe en gang. Alt er tilfeldigheter, mann! Da jeg skulle finne meg en bong i går ettermiddag, var køen så lang at jeg slo det fra meg. Så stakk jeg innom en annen kiosk på vei hjem, sier den ferske lottomillionæren til bt.no.

«Hakkandes gale»

40-åringen var helt overbevist at noen forsøkte seg på en ondsinnet millionspøk da det kimte i telefonen.

— Jeg hørte på radioen tidligere på dagen om noen som drev og tulleringte og sa de var fra Norsk Tipping. «Ikke pokker om du lurer meg», tenkte jeg da bergenseren på tråden sa han var fra Norsk Tipping. Først da jeg sjekket tallene på tekst-tv, begynte det å demre.

Den demringen foregikk slik, ifølge Norsk Tippings budbringer:

«Der e det, no ska vi se, 9, 16, 17, 22, 30 og 35. Jaaaaaaaaaaaaaaa! Du e min helt! Ha en fin kveld».

Så gjallet et nytt jubelrop i stuen, denne gangen fra konen som i millionrus kastet seg rundt halsen på sin kjære.

— Helt «hakkandes gale», oppsummerer 40-åringen jubeldagen derpå.

Velger seg IKEA

Munnvikene til 40-åringens kone var i ferd med å møtes på baksiden av hodet da bt.no snakket med henne på jobben i formiddag.

— Huff, ja. Hva skal jeg si? Jeg går bare rundt her og flirer. Det er ikke så mye jeg får gjort. Jeg tror det blir en tidlig helg denne uken, sier 41-åringen.

Ekteparet har tre barn, og ble besteforeldre for ett år siden.

— Pengene skal forvaltes slik at de kommer barna til gode. Jeg skal stevne videre på den kursen jeg har satt, forsikrer far i huset.

— Det sier dere alle! Litt må du da unne deg selv, også?

— Mjo. Pussig, det der. Jeg har lenge klødd meg i hodet og lurt på hvordan jeg skulle få råd til et nytt kjøkken. Nå blir det vel et flunkende nytt Ikea-kjøkken på mor. Og en bedre ferie skal vi ha.

— IKEA-kjøkken? Ja, det var det vi hadde tenkt. Men nå tror jeg vi dropper skru-opp-selv-varianten. Nå bestiller vi et fiks ferdig kjøkken, korrigerer konen.

Feiret med rødvin

Ekteparet valgte en rolig feiring i går kveld.

— Jeg og konen tok oss et godt glass rødvin, og krøp til køys. Vi sov som en stein, sier lottomillionæren.

En herremann av det utpreget sindige slaget, med andre ord.

Hvilken følgende konstatering skulle si det meste om:

— Ja, ja. Fire millioner kroner er jo ikke den helt voldsomme summen, da.

LOTTOLYKKE: Fire førjulsmillioner stappes snart inn på kontoen til den 40 år gamle sjømannen. - Pengene skal forvaltes slik at de kommer barna til gode. - Jeg skal fortsette stevne videre på den kursen jeg har satt, forsikrer han.