Premiepengene ble før jul 2005 tatt ut i Sparbanken Vest av Jarle Gunnar Litlekalsøy. To uker senere døde han. Etter dødsfallet har ikke arvingene sett noe til milliongevinsten. Saken ble anmeldt av arvingene, men henlagt av politiet i fjor sommer.

Etter at BT skrev om saken i helgen, har sønnen til Litlekalsøy fått et anonymt tips om hvem som skal ha pengene. Dette anonyme tipset har sønnen gitt videre til politiet, i håp om at etterforskningen skal gjenopptas.

Men både etterforsker og jurist i bergenspolitiet mener det er vanskelig å gjøre noe ut fra et anonymt tips.

— På generelt grunnlag kan jeg si at det er vanskelig for politiet å agere på bakgrunn av et anonymt tips. Det blir for eksempel et spørsmål om hvilke motiver den anonyme tipseren har, sier politiadvokat Tore Johan Sørland ved Horaland politidistrikt.

I går ringte en anonym kvinne til sønnen Kent Roger Litlekalsøy og oppga navnet på en person som selv skal ha ytret at han var i besittelse av farens penger.

— Jeg kommer til å kontakte advokat og deretter etterforskeren som har jobbet med saken, sa Kent Roger Litlekalsøy til BT i dag.

— Sa tipseren noe om hvorfor hun trodde vedkommende hadde din fars penger?

— Ja, fordi han hadde sagt det til henne, sier Litlekalsøy, som kjenner til den navngitte personen.

Odd Mehus
Deisz, Ørjan