Etter at fergen «Sogn» dundret inn i fjæresteinene 200 meter fra kaien fredag morgen, har det kun vært én ferge operativ i sambandet mellom Bruravik og Brimnes fredag.

Dette har medført køer. Tre av dem som satt over en time i kø på Bruravik-siden, var Vibeke Hovland, hennes sønn og svigerdatter. De skulle etter alle solemerker få plass på fergen som gikk fra Bruravik like før klokken 18. Men slik ble det ikke.

Lot sene bilister snike

Da fergen la til, slapp matrosen på fergen ifølge Hovland bilene på i helt feil rekkefølge. Biler som kom kjørende akkurat da fergen var klar for ombordkjøring, fikk komme rett på uten å vente.

  • Både personbiler, campingvogner og større kjøretøy fikk slippe forbi oss som hadde stått og ventet lenge, sier Hovland til bt.no.

Hun er mildt sagt sint etter behandlingen hun og andre ventende bilister fikk på fergekaien. Og det ble ikke så mye bedre da de forsøkte å si ifra.

Sjokkert ansatt

Vi snakket med hun som jobbet med billettsalget på kaien. Hun var mildt sagt sjokkert over det som skjedde, forteller Hovland.

Billettøren skal ha forsøkt å fortelle matrosen via walkie talkie hvilke bilrekker som var først i køen. Dette ignorerte han i følge Hovland.

Hun forteller at stemningen i køen ble noe irritert etter hvert.

  • Men til slutt bare lo vi av det fordi det hele var så dumt.

Hun legger til at hun også synes det var dårlig oppførsel av bilene som kjørte rett forbi hele køen, og at de ikke kan ha unngått å se at de snek i køen.

Måtte ha hjelp

Da fergen kom tilbake en times tid etterpå, med den samme matrosen til å dirigere bilene, ble farsen ifølge Hovland enda større.

  • Denne gangen måtte han ha hjelp av to bilister for å forstå hvilke biler som skulle slippes på først, sier hun.

«Peder fergebillettør»

Hovland og familien kom seg da over til slutt, men er frustrert over hele episoden.

  • Vi snakket om at dette minte om Salhusvinskvetten og Peder fergebillettør. Til og med han var jo bedre enn han som skulle lose bilene om bord.

Legger seg flate

Fungerende kommunikasjonsdirektør i Fjord1, Benedicte Bratt Jakhelln, legger seg paddeflat på vegne av selskapet.

  • Vi er kjenner at her har det skjedd en glipp, og vi beklager på det sterkeste. Det skal ikke skje, og vi vil selvsagt forbedre oss på dette, sier hun til bt.no.

- Hvordan kunne dette skje?

— Det har vært en veldig stressende dag for oss, og da er det lettere at ting glipper. Men vi har gjort alt vi har kunnet få en så normal trafikkflyt som mulig.

Reserveferge

Bratt Jakhelln legger til at den strandede fergen nå er trukket av land. I natt skal den til Ulvik, og i morgen bærer det til verksted.

  • Fra og med i morgen har vi satt inn en reserveferge. Så da vil trafikken gå med normale sommerruter i sambandet, sier kommunikasjonsdirektøren.