Torsdag ble mannen i 40-årene varetektsfengslet i Nordhordland tingrett.

Han er siktet for å ha forledet unge jenter til å sende ham nakenbilder, for å ha sendt et bilde av et kjønnsorgan til en ung jente, og for oppbevaring av barneporno.

Tingretten mente det var fare for at mannen ville kontakte vitner i saken dersom han var på frifot, og varetektsfengslet ham for fire uker med brev— og besøkskontroll.

Mannen anket fengslingen til Gulating lagmannsrett, og i dag bestemte dommerne der at han skal løslates.

Lagmannsretten viser til at det har gått syv måneder siden politiet først siktet mannen og tok beslag i PC og mobiltelefon.

Dommerne mener han i løpet av denne tiden enten allerede har kontaktet de vitner han måtte ha interesse av å påvirke, eller at han snakker sant når han sier han ikke har noen interesse av å ta kontakt med vitner i saken.

Politiet argumenterte også for at gjentakelsesfare tilsa at mannen burde sitte i varetekt. Heller ikke her er dommerne i lagmannsretten enige.

De viser til at det ikke finnes holdepunkter for at mannen har gjort noe straffbart de siste syv månedene, og mener det ikke er sannsynlig at han kommer til å gjøre det etter den siste utviklingen i saken heller.