På Haukeland universitetssykehus ligger en 39 år gammel kvinne med store hodeskader. Legene frykter at hun vil få varige mén etter episoden på campingplassen ved Travparken torsdag i forrige uke. Flere vitner har beskrevet at mannen sparket eller trakket henne hardt i ansiktet.

Mannen politiet mener står bak ugjerningen, en 32-åring fra Bergen, ble pågrepet i går. Han erkjenner at han sloss med kvinnen på campingplassen, men nekter for å ha sparket eller trakket på henne.

I dag ble 32-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett. Han kunne spasere ut av tinghuset som en fri mann. Dommerfullmektig Eivind Stage mener det er grunn til å mistenke mannen for å ha begått voldshandlingen, men mener det ikke er fare for gjentakelse.

— En riktig og på mange måter modig avgjørelse, sier 32-åringens forsvarer, advokat Øystein Lillevik.

— Hvis det er slik at han har brukt vold, så har det hatt sitt utspring i en konkret situasjon mellom ham og kvinnen. Det ville vært noe annet hvis han hadde brukt blind vold mot tilfeldig forbipasserende, sier Lillevik.

Selv om 32-åringen nå er løslatt, risikerer han å bli fengslet i løpet av kort tid.

Påtalemyndigheten påkjærte nemlig rettens kjennelse på stedet. Dermed er det opp til Gulating lagmannsrett å avgjøre mannens skjebne de neste ukene.

Aktor i saken, politiinspektør Svein Erik Krogvold, ønsker ikke å kommentere kjennelsen.