20-åringen fikk bare et døgn på frifot før han ble pågrpet i Bergen lørdag. Politiet rykket ut etter melding om at en kraftig ruset mann knuste mopeder i Parkveien.

— Han skal også ha vært inne i en restaurant på Nygårdshøyden og knust deler av møblementet. Da politiet ville pågripe ham, var han meget hissig og drapstruet og spyttet på tjenestemennene, sier politiadvokat Helge Vigerust i Hordaland politidistrikt.

Ifølge Vigerust har mannen 40 forhold på seg som ikke er pådømt. Likevel ble han løslatt fra varetekt av en dommer i Sør-Trøndelag tingrett på fredag. Mannen ble fengslet 25. mars, og har sittet i varetekt i Trondheim på grunn av mangel på fengselsplasser i Bergen.

I kjennelsen påpeker dommeren at varetekt ikke skal være en erstatning for vanlig soning, og mente at fortsatt varetekt ville være "et uforholdsmessig inngrep". Retten mente det var tilstrekkelig å pålegge meldeplikt, og kritiserer politiet for manglende fremdrift.

— Sakene dreier seg om rus, vinningskriminalitet og aggressiv atferd. Han har hatt så mange forhold på seg at vi har slitt med å få oversikt over alle forholdene. Vi er veldig takknemlige for at han retten løslot ham, sier Vigerust ironisk.

Ifølge kjennelsen har mannen erkjent hoveddelen av siktelsen. I dag blir ham fremstilt for fengsling igjen, denne gang i Bergen.

Bt.no har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple.