Ifølge politiet skal han søndag ha tatt seg inn til en mann som leier hybel hos 19-åringens foreldre. Der skal han ha viftet med kniv og ranet til seg 3500 kroner. Avslutningsvis skal han i klare ordelag gitt mannen beskjed om at politiet ikke skulle blandes inn.

Selv hevder 19-åringen at han på sivilisert vis krevde inn husleien for sine foreldre, og at han etterpå satt og røykte hasj i all vennskapelighet med hybelboeren.

19-åringen erkjenner ikke straffskyld, men har overfor politiet selv bedt om å bli fengslet for å få profesjonell hjelp til sine psykiske problemer. Han hevder selv å være schizofren, og han var sterkt ruset på ecstasy og rohypnol da han ble pågrepet mandag.

For drøye to uker siden ble 19-åringen og hans 23-årige kamerat siktet og varetektsfengslet for fire uker etter at to personer ble brutal stukket ned med kniv på Flaktveit. 23-åringen har vedgått at det var han som stakk, mens 19-åringen ble siktet for medvirkning. Likevel ble 19-åringen løslatt fredag, etter halvannen uke bak murene.

Advokat Helge Wesenberg representerte 19-åringen på fengslingsmøtet. Han understreket overfor BT at søndagens hendelser ikke har noe med knivstikkingen på Flaktveit å gjøre. Det samme bekreftet aktor, politiadjutant Trond Eide.