— Hvis vi hadde hatt penger til det, ville vi nok ha sittet vakt hos ham i minst tre uker, til hans helsetilstand var av en slik karakter at han kunne tilbakeføres til fengselet, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen til TV 2-nyhetene.

I stedet har politiet nå løslatt 53-åringen, og avsluttet vaktholdet ved sykesengen hans.

Grovt heleri

Det var 31. august Teigland ble pågrepet og siktet for grovt heleri av fire millioner kroner. Teigland har i flere år arrangert turer til flere land i Europa, der rusavhengige har kunnet være med for å skaffe Subutex til eget bruk.

Politiet mener imidlertid at store mengder illegal Subutex i rusmiljøer flere steder på Vestlandet kan stamme fra turene hans. Gjennom undersøkelser i valutaregisteret og av Teiglands økonomi, skal politiet ha avdekket at 53-åringen har hatt befatning med store pengebeløp, som politiet mener er utbytte av straffbare handlinger. Også en annen mann er siktet i saken.

Teigland ble hjertesyk kort tid etter pågripelsen, og ble lagt inn på sykehus for operasjon. BT skrev for to uker siden om hvordan den nyopererte 53-åringen ble plassert på glattcelle da det oppsto problemer med å få ham inn i fengselet. Politiet tok selvkritikk etter hendelsen.

Frykter bevisforspillelse

Teigland ble på nytt lagt inn på sykehus, og har hatt politivakt ved sykesengen. Han var i utgangspunktet varetektsfengslet frem til 8. oktober. Nå har altså politiet kommet frem til at det ble for ressurskrevende, melder TV 2.

Politiadvokat Rudolf Christoffersen frykter at løslatelsen kan skade etterforskningen.

– Politiet er redde for at han nå vil kunne ødelegge sentrale bevis i saken, og vi er redde for at han vil komme i posisjon til å påvirke vitner og andre impliserte, sier Christoffersen.

- En belastning

Teigland selv er godt fornøyd med løslatelsen.

– Jeg må si det sånn at jeg har gått veldig godt overens med dem som har vært vakt på meg. Men det er klart at det har blitt en belastning etter hvert, sier han.

Teigland nekter straffskyld for helerisiktelsen.

Deisz �rjan