— Det er kommet frem helt nye opplysninger i saken. Vi vurderer det slik at det ikke lenger er behov for fengsling, sier politiadvokat Trygve Ritland i Hordaland politidistrikt til BT.

Endrer siktelse

Han vil ikke konkretisere hvilke opplysninger det er snakk om, annet enn at har fremkommet «medisinske indikasjoner». 24-åringen var mandag kveld siktet for legemsbeskadigelse, men siktelsen vil bli endret.

— Dette må vi vurdere kontinuerlig. Vi ser fortsatt alvorlig på saken, og er meget interessert i vitneobservasjoner, sier Ritland.

24-åringen ble beskyldt for å ha slått til sin tidligere kjæreste, og deretter å ha forsøkt å kjøre henne ned ved Krambua mandag ettermiddag.

Mannen skulle egentlig vært fremstilt for varetektsfengsling i Bergen Tingrett i går, men påtalemyndigheten valgte i siste liten å avlyse fengslingsmøtet. I stedet blir 24-åringen satt fri.

Alvorlige beskyldninger

Hovedgrunnen skal være at kvinnen har gitt politiet uriktige opplysninger. Informasjon, som dersom den hadde vært riktig, ville ført til at mannen trolig ble fengslet.

Like før fengslingsmøtet i går, kom dette frem for politiet. Og dermed ble fengslingen avlyst.

— Jeg vet egentlig svært lite om denne saken. Politiet har ikke forelagt meg noen siktelse mot mannen, sier 24-åringens forsvarer, advokat Erik Nåmdal til BT.

Selv om mannen nå er løslatt, betyr ikke det at politiet har lagt bort saken mot ham. Det er på det rene at det har vært et basketak mellom han og kvinnen utenfor Krambua. Politiet sliter derimot med å komme til bunns i hva som faktisk har skjedd, og hvem som har gjort hva.

Mannen nekter for å ha forsøkt å kjøre på kvinnen, og har svært med å anmelde henne for skadeverk. En rute på bilen hans skal være knust.

Forholdet mellom de to skal nylig ha blitt avsluttet. Her tror politiet at man finner forklaringen til opptrinnet mandag kveld.