ERLEND SANDE erlend.sande@bt.no

Den psykisk ustabile mannen hadde sørget for full væpnet utrykning ved å true en kvinne og en mann med en luftgevær sent mandag kveld.

Mannen, som er i slutten av 30-årene, stod på fortauet utenfor en lavblokk i Løvstakkveien og ropte trusler til ofrene, som var inne i bygningen.

— Situasjonen ble oppfattet som svært truende, men i ettertid viser det seg at det ikke var en farlig situasjon. Våpenet mannen hadde viste seg senere å være et luftgevær, sier informasjonsleder Trygve Hillestad ved Bergen politidistrikt.

Trusselmakeren var i følge med en kvinne i 50-årene. Motivet for truslene skal være uklart. Både mannen og kvinnen var beruset, ifølge politiet. Mannen blir karakterisert som psykisk ustabil.

Begge ble tatt i politiets forvaring, men de ble løslatt etter avhør tirsdag kveld. Ingen av dem vil bli fremstilt for varetektsfengsling.

— Det er ikke gjentakelsesfare. Hadde det vært snakk om farlige personer, ville vi ikke sluppet dem løs, sier Hillestad til Bergens Tidendes nettutgave.

Politiaksjonen natt til tirsdag varte i to timer, før den psykisk ustabile mannen ble lagt i jern. Han ble til slutt pågrepet inne i sin egen leilighet.

PÅGRIPELSEN: Politiet gjennomførte en stor væpnet aksjon på Løvstakksiden natt til tirsdag. Ved 00.30-tiden ble en mann i 30-årene pågrepet og lagt i jern. (Foto: Eirik Brekke)