Knivepisoden skjedde 21. mars i år. En 38 år gammel mann ble stukket i brystet med kniv, og lå i flere dager hardt skadet på sykehus.

Da politiet søkte gjennom en leilighet på Stord i jakten på gjerningsmannen, fant de en hjemmelaget bombe. Dermed ble Oslo-politiets bombegruppet kalt ut. De ankom morgenen etter i helikopter, og kunne raskt avsløre at det dreide seg om en narrebombe.

Samboerparet som ble pågrepet, har sittet i varetekt siden hendelsen. De er siktet for legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. I dag ble de løslatt.

— Selv om vi ikke ber om forlenget varetekt, er siktelsen fremdeles opprettholdt, sier etterforskningsleder Egil Olav Espeland på Stord lensmannskontor.

Han ønsker ikke å uttale seg om hva politiet tror er motivet for knivstikkingen. Alle de involverte skal tilhøre et rusmiljø på Stordm og de siktede er kjenninger av politiet.

Den knivstukne mannen blødde kraftig da han falt inn døren til taxisentralen på Leirvik og ropte om hjelp. Da politiet kom til stedet, kunne de følge blodsporene hele veien til leiligheten på Kringsjå. Der ble samboerparet pågrepet.

Ifølge Espeland er ikke samboerparet siktet for noe straffbart forhold i forbindelse med funnet av narrebomben.

— Vi har ikke lagt stor vekt på det. Det er ikke noe som tyder på at den har noen sammenheng med knivepisoden. Det er litt uklart hva den skulle brukes til, sier Espeland.