Voldsepisoden skjedde på en fest i en leilighet i Damsgårdsveien i Bergen natt til søndag. En 21 år gammel mann ble pågrepet etter kort tid.

22-åringen stakk av og dro til bekjente på Minde. De ba ham melde seg til politiet. Før han kom så langt, ble han pågrepet av politiet søndag morgen.

— Beslagla kniver

— Vi har pågrepet to menn. Den ene er siktet for drapsforsøk, den andre for legemsbeskadigelse, sier politiadvokat Ørjan Ogne i Hordaland politidistrikt.

Politiet har beslaglagt flere kniver etter at de rykket ut til leiligheten i Damsgårdsveien.

— Vi har kontroll på noen kniver, deriblant én som vi mener kan ha blitt brukt mot fornærmede. Knivene vil bli sendt til undersøkelse, sier Ogne.

Han bekrefter at offeret, en 21-åring, ble knivstukket flere ganger. Mannen ligger hardt skadet på Haukeland universitetssjukehus.

UNDERSØKER: Krimteknikere var tidlig søndag morgen på plass og arbeidet med kartlegge hva som skjedde da en ung mann ble knivstukket i Damsgårdsveien.
MARIT HOLM

De to mennene har tidligere i dag vært i avhør. I ettertid har politiet besluttet at 21-åringen skal løslates.

— Vi har ikke grunnlag for å holde på ham, sier Ogne.

21-åringens forsvarer, advokat Knut Harald Braathen, sier hans klient avviser å ha gjort noe straffbart.

— Han svarte greit på politiets spørsmål. Han ble spurt om han erkjenner straffskyld i forbindelse med knivstikkingen, og det svarte han nei på, sier Braathen.

22-åringen som er siktet for drapsforsøk vil derimot bli fremstilt for varetektsfengsling.

— Fengslingsmøtet blir enten tirsdag eller onsdag, sier Ogne.

Var på festen

Begge de siktede er såkalte kjenninger av politiet. De ble i helgen avhørt av politiet, og satt mandag i nye avhør.

22-åringens forsvarer, advokat Jørgen Riple, sa sent søndag kveld at hans klient var til stede på festen der knivstikkingen skjedde.

— Han dro senere på natten til Minde, der han oppsøkte bekjente. Der ble han oppfordret til å melde seg for politiet, men før han gjorde det ble han pågrepet, sier Riple.

Han ønsker ikke å kommentere detaljene i det hans klient har forklart, eller om han erkjenner straffeskyld. Til spørsmålet om hans klient vil motsette seg varetektsfengsling, har Riple følgende kommentar:

— Verken for meg eller min klient vil det komme som en overraskelse om politiet begjærer varetektsfengsling.

Sju til avhør

Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 03.30 i natt. Da patruljen kom frem til leiligheten i Damsgårdsveien, var den skadde 21-åringen og den siktede 21-åringen i leiligheten sammen med sju andre festdeltakere.

Både kvinner og menn var til stede på festen. Alle skal være i 20-årene, ifølge politiet.

— De andre festdeltakerne er nå avhørt og løslatt, sier Kristin Harstad ved Hordaland politidistrikt.

21-åringen ble stukket i mageregionen. Han ble straks kjørt til akuttmottaket på Haukeland. Han er operert, overført til intensiven og skal være utenfor livsfare.

- Merket ikke noe

Søndag morgen var bt.no på adressen der mannen ble knivstukket. Vi så to krimteknikere i arbeid utenfor boligen der den unge mannen ble stukket. De ønsket ikke å si noe.

Bt.no snakket med en nabo i blokken der krimteknikerne arbeidet.

— Jeg har ikke merket noe, sa hun.

Det var ellers ingen synlige tegn på dramaet som utspant seg noen timer tidligere.

- Våknet av blålys

Bt.no snakket også med naboer som bor i samme etasje som knivstikkingen foregikk. Heller ikke de hadde registrert noe bråk eller uro lørdag kveld.

De bråvåknet da de fikk blålysene inn mot soverommet sitt, da politiet rykket ut. Men heller ikke da registrerte de støy av noe slag.

— Vi ante jo ikke hva som var skjedd. Men det var en ekkel opplevelse, sier de.

Har du tips eller bilder, send SMS til 2211!