Politiet mener at det ikke er grunn til å fengsle de to mennene som er siktet etter voldsepisoden.

— Vi har fått avhørt de vi ønsker å avhøre, og har fått belyst saken godt nok, sier Jannicke Johannessen, politiførstebetjent ved volds- og sedelighetsavsnittet i Bergen.

De to mennene på 26 og 31 år ble pågrepet etter masseslagsmålet i Bergen sentrum mandag kveld. Begge stiller seg uforstående til at de har gjort noe galt, sier Johannessen.

- Brukte kniv og spade

Politiet har snakket med flere vitner i saken. De to siktede skal i nye avhør i dag, men politiet mener nå å ha fått oversikt over hendelsesforløpet.

— Vi oppfatter det som at de som er skadet har oppsøkt de to som er siktet i saken. Så har det oppstått uenigheter, og det har endt i et slagsmål. Det er brukt kniv og en spade eller snøskuffe, sier Johannessen.

Politiet har gjort flere beslag som krimteknikere nå undersøker.

— Det er for tidlig å si om det blir tatt ut tiltale i saken. Det kriminaltekniske er også en viktig bit her, for å kunne si noe om hvem som har holdt i hvilke ting, og den endelige avgjørelsen tas etter at de svarene kommer, sier hun.

Fortsatt alvorlig for 24-åring

De to mennene er siktet for legemsbeskadigelse, etter straffelovens paragraf 229. Strafferammen er fengsel i opptil seks år, men økes til ti år ved særlig alvorlig voldsutøvelse.

To menn ble sendt til Haukeland Universitetssykehus med alvorlige skader etter slagsmålet, som skjedde ved en adresse i Strømgaten.

En 26-åring som ble knivstukket er nå utskrevet fra sykehuset. I går var tilstanden fortsatt alvorlig for en 24-åring som ble utsatt for vold med en spade eller snøskuffe.

FULL UTRYKNING: Politiet satte inn alle tilgjengelige ressurser da meldingen kom.
OLE VALAKER