• Hva, er lokkemannen sluppet fri? Nå tuller du, ikke sant?

ROY HILMAR SVENDSEN roy.svendsen@bt.no

Kesly Harstad (14) hentet sin søster Amanda (7) i skolefritidsordningen på Sælen skole i går ettermiddag, og hun trodde nesten ikke sine egne ører da hun fikk høre at mannen som er siktet for utuktig omgang med tre jenter i Fyllingsdalen ble løslatt etter avhør.

— Jeg syns politiet burde holdt ham inne. Har han først gjort noe slikt en gang, så kan han jo kanskje gjøre det igjen, mener Kesly.

- Merkelig av politiet Også flere foreldre BT snakket med i Fyllingsdalen i går uttrykte stor bekymring over at lokkemannen fortsatt kan bevege seg rimelig fritt i området.

— Jeg syns det unektelig virker litt merkelig at politiet slipper en sånn person ut med en gang, sier Dagny Haugen, mor til Johann Henrik på syv år.Selv har hun advart sine barn mot lokkemenn helt fra de var små.

— Så for barna har dette nærmest vært en bekreftelse på at det faktisk finnes slike personer. Men skremmende er det jo uansett, sier Dagny Haugen.

Lærere advarte Skolene i Fyllingsdalen satte tidlig i gang tiltak for å hjelpe elever med å takle situasjonen.

— Onsdag morgen ga jeg alle lærerne beskjed om å snakke med elevene sine om at det er en lokkemann løs, at de må være på vakt og melde ifra til oss hvis noen prøver å tilby dem snop eller penger, sier rektor Kristi Odéen ved Sælen skole.

Hun peker på at dette ikke ble gjort for å skremme barna, men for å vise at skolen er imøtekommende overfor elever hvis noe skulle skje. Dette bekrefter også utdanning- og kultursjef i Fyllingsdalen bydel, Elisabeth Eggum:

— Slikt er en del av våre faste rutiner ved slike tilfeller, og gjøres for å trygge elevenes situasjon. For oss er det viktig å ta barna alvorlig når de blir oppskaket av noe, sier Eggum.

SKEPTISK: I likhet med mange foreldre i Fyllingsdalen, uttykte Kesly Harstad (t.v.) stor skepsis til politiets løslatelse av lokkemannen. Hun hentet sin søster Amanda (7) på Sælen skole i går ettermiddag.Foto: Roar Christiansen