— Det har vært en natt med mye ordensforstyrrelser, sier operasjonsleder Janne Steimler Sætre ved Hordaland politidistrikt.

Hun oppsummerer natten for politiet på denne måten: Tre personer i drukkenskapsarrest og så mye folk og uro rundt om i sentrum at politiet i sentrum måtte få hjelp fra kolleger fra andre deler av bergensområdet.

Knuste bussvinduet

Førstemann som havnet bak lås og slå, kom til byen med buss fra Åsane i titiden lørdagskvelden. Underveis skapte han seg vrang og kastet en flaske mot bussvinduet så det knuste.

Politiet ble tilkalt og tok den ubehagelige busspassasjeren med seg.

Tre kvarter over midnatt ble det bråk utenfor et utested i Christian Michelsens gate. Politiet ga bråkmakeren pålegg om å forlate stedet, uten at det gjorde synlig inntrykk. Mannen ble tatt med til kammeret, der han fikk en ny beskjed om å forsvinne. Da han heller ikke da viste tegn til å gi seg, endte kvelden i drukkenskapsarresten.

- Skjer jevnlig

Like over halv tre ble politiet tilkalt Zachariasbryggen. Der var det en mann som hadde slått til en av vaktene. Også han ble innelåst for resten av natten.

— Er det vanlig med så mye bråk en lørdagskveld?

— Det skjer med jevne mellom. Det var kaldt i går kveld, likevel var det mye folk ute i byen. Kanskje årsaken var oppholdsværet, sier Sætre.