— Får jeg se hvor høyt du kan hoppe? Kan du hoppe helt opp i taket ...? Kjempebra!

Cathrine Langfjell Torsvik fra Vilt Studio knipser løs samtidig som hun forsøker å dirigere Noah (2,5 år).

På familiebildene som etter hvert vil bli fremkalt vil Noah være omgitt av perfekt lyssetting og et plettfritt, hvitt lerret i bakgrunnen. Ingen kan ane at bildet er tatt midt i lørdagshandelen på kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord.

- Bare rot hjemme

Det var pappa Vegard Molde som via Facebook fanget opp kjøpesenterstuntet til Vilt Studio.

- Har dere tatt profesjonelle bilder av familien tidligere?

— Nei, vi har bare hatt planer om det. Når vi tar bilder hjemme er det alltid noe rot i bakgrunnen, forteller Molde.

Like etter blir han bedt om å vifte med et nøkkelknippe foran yngstegutt Emil (fire måneder), som nå er i fokus sammen med Noah.

— Dette blir bra, sier Molde.

— Jeg håper det. Men Emil ser jo bare ned, sier mamma Kristine Håland - litt bekymret.

- Mange har en barriere

Etter hvert som storebror Noah går lei av å være fotomodell, får mamma god trim. Noah piler rett som det er av gårde fra sin egen fotoshoot.

Cathrine Langfjell Torsvik startet lørdag morgen med å rigge opp hele fotostudioet sitt midt inne på Vestkanten, sammen med kollegene Espen Faugstad og Eirik Andreassen.

— Vi ønsker å treffe folk der de er. Det å oppsøke fotograf er noe mange har en barriere mot, sier Torsvik.

Mens fotografene fyrer løs, stopper nysgjerrige tilskuere opp med handleposene sine. For Torsvik ligger det en dypere mening i det å få inn kunder som egentlig ikke hadde tenkt å bli tatt bilde av akkurat denne dagen.

— Mange utsetter å ta med barna til fotograf fordi de tenker at alt må være perfekt. Vi ønsker å ta bilde av folk slik de er, sier hun.

Full av bolle og smoothie

En annen som fikk sole seg i glansen av lyskasterne, var Juli (15 måneder). Mamma Britt Hansen tok imidlertid først og kjøpte en ny genser til Juli - for å unngå for mye virkelighet i bildet.

— Hun var full av bolle og smoothie, forteller moren lattermildt.

Etter en noe fomlende og usikker start, vokser Juli i rampelyset. Fotograf Torsvik har med rekvisita, og finner frem en liten trestol. Juli vet ikke helt om hun skal velte den, stå ved siden av, eller sitte på den. De mange tilskuerne smiler, og flere kommer til for å høre hva dette er for noe.

Hansen forteller at det er første gang datteren er i fotostudio.

— Vi har ikke kommet så langt ennå. Vi skulle ha gjort det, for vi har gjort det med de andre barna. Jeg gikk bare forbi her, så dette passet fint, sier hun.

Gjør mer enn å ta bilder

Vilt Studio ble etablert så sent som i januar i år.

— Vi har hatt hver våre prosjekter på si, men nå vil vi samle kreftene og gi alt, sier Cathrine Langfjell Torsvik.

De i alt fire fotografene i Vilt Studio gjør langt mer enn å ta studiobilder. De leverer blant annet nettsider, bildebehandling, musikkvideoer og dokumentarer. Espen Faugstad har tidligere produsert dokumentarfilmen «Bring children from streets», som har vunnet publikumsprisen under Bergen Internasjonale Filmfestival.

To timer før stengetid hadde Torsvik og kollegene tatt bilder av mange titalls familier og barn. Med et tilbud på kun 100 kroner for ti bilder var det mange som lot seg friste.

- Hva håper dere å oppnå her på Vestkanten?

— At folk får vite hvem vi er og at de får et mer åpent sinn om det å gå til fotograf og ta bilder, sier Torsvik.

FOTOGRAFEN: Cathrine Torsvik fra Vilt Studio tar bilder av folk på Vestkanten.
PAUL SIGVE AMUNDSEN