— Dette håper jeg blir en suksess. Det er 40 år siden jeg tok båten sist, sier Hans Petter Dahl-Hansen. Han går i land på Nøstet. Forrige båttur over Puddefjorden tok han som barn. Denne båtturen måtte han ha med seg.

Byen kan takke Laksevåg Kulturhistoriske Forening for at det på ny går båt mellom Laksevåg og Nøstet. Og det er gamle «Dokken» som trafikkerer ruten. Båten flyter som en svane og er nypusset og fin. Første tur gikk sist lørdag. Nå er den på vannet hver eneste lørdag i sommer.

Det var i 1938 det ble etablert fast rute mellom Frydenbø på Laksevåg og Dokken. To like fartøyer, «Dokken» og «Frydenbø» ble satt inn i ruten.

— Det er fem år siden vi bestemte oss for dette, forteller skipper Børre Dahl stolt. Båten har en periode gått mellom Askøy og Kjøkkelvik som arbeidsbåt. Nå er den igjen der den hører hjemme, takket være Laksevåg Kulturhistoriske Forening.

Fergen går mellom Nøstet og den gamle fergebryggen på Laksevåg. Biler kan parkeres ved gamle Damsgård skole. Børre Dahl stiller gjerne båten til disposisjon for en blåtur i indre havn. Han treffes på 55 26 44 16.

HISTORISK: Skipper Børre Gahl gleder seg over å føre gamle "Dokken" mellom Laksevåg og Nøstet. Til høyre dekksgutt Hans Sivertsen.<p/>FOTO: HELGE SUNDE