Uværet herjet over Bergen i natt. Trær veltet over ende, men ikke bare det. I Åsane ble en trampoline tatt av vinden.

— Jeg våknet ved 01-tiden natt til tirsdag og hørte et brak. «Søren, der røk potteplantene mine», men da jeg sto opp i morges, så jeg at trampolinen var borte. Vi løp ut og lette etter den. Det var forferdelig, sier Brakstad.

Hagen hennes ligger bak en mur, og ifølge Brakstad må trampolinen ha blitt løftet tre meter før den ble kastet fem meter lenger bort og traff første bil.

Knuste vinduer

Hun og barna fant trampolinen borte ved parkeringshuset et stykke unna. Der hadde den skadet seks biler.

— Tre av dem hadde knuste vinduer, mens tre hadde lakkskader, forteller hun.

Sykepleieren har hatt trampoline i hagen i mange år. Hun forsikrer at den var festet slik den skal være, men det var altså ikke nok i natt.

— Jeg ringte selv til politiet i morges og varslet dem. Deretter snakket jeg med forsikringsselskapet. De opplyste at de dekker skadene. Han jeg snakket med var så velvillig, og hørte nok hvor stresset jeg var. Dette er kjempeflaut, sier Brakstad.

Sjekk trampolinen

Bilene som er skadet tilhører naboer.

— Heldigvis var det jeg som varslet politiet, som deretter varslet naboene. De jeg har snakket med, har tatt det fint. Det er jeg takknemlig for, sier Brakstad.

Politiet i Åsane ber folk sjekke trampolinene sine når vinden tar i.

— Det er viktig at de er bardunert, slik at ikke vinden tar dem. Treffer en trampoline et menneske, kan det gå virkelig galt, sier politiførstebetjent Harald Windheim.

Aldri mer trampoline

I familien Brakstad er trampolineeventyret over.

— Aldri mer trampoline i hagen vår. Jeg snakket med en kollega i dag som sa hun vurderte å kjøpe en. Jeg tror jeg fikk henne på bedre tanker, sier Cesilie Brakstad.

— Men først og fremst er jeg lettet over at dette skjedde om natten og at ingen mennesker ble skadet.

Lånte nabogarasjen

Da bt.no var på stedet, snakket vi med en nabo av Brakstad. Han hadde fått bilen skadet av trampolinen.

— Jeg ble møtt av et knust bakvindu og en bil full av vann med ødelagt skjerm. Ikke noe hyggelig syn, sier Thomas Fjeldstad.

Han har brukt dagen på å ringe forsikringsselskap og verksted, mens bilen tørket opp i garasjen til en nabo.