• Jeg trodde ikke det fantes så snille menn, sa kvinnen. Så tømte hun redningsmannens leilighet.

En ekte gentleman sier aldri nei når kvinner er i nød. Det gjorde heller ikke radværingen (25). Nå sitter han i en leilighet tømt for verdisaker og angrer bittert.

— Hele historien er utrolig pinlig, sier han til Bergens Tidende.

Tilbød sofaen

Forrige søndag hadde studenten fra Radøy hygget seg med venner på nattklubben Rick's. På vei hjem traff han kvinnen som viste seg å være langt mer utspekulert enn mannen trodde.

— Hun satt på fortauskanten og gråt. Det var en svært pen jente med langt mørkt hår.

Kvinnen fortalte at hun samme kveld var blitt kastet ut av kjæresten. Familien bodde i Stavanger, og nå hadde hun ingens steder å overnatte.

— Jeg syntes litt synd på henne. Det var for gale at hun skulle sitte ute hele natten, så jeg tilbød henne sofaen.

Den barmhjertige radværingen tvilte ikke et sekund på kvinnes motiver. Han trøstet som best han kunne og spanderte cola.

— Jeg gikk en tur på do, drakk colaen min, og gikk til sengs. Hun må ha tømt noe opp i glasset mitt. Det er for utrolig at jeg ikke våknet med tanke på hvordan hybelen min så ut.

Stjal undertøyet

Mandag morgen ble han vekket av en av de andre studentene i bofellesskapet. Vedkommende ville vite om det var 25-åringen som hadde tatt alle bagettene hennes.

— Det tok ikke lang tid før jeg forsto at det ikke bare var kjøleskapet som var tømt i løpet av natten.

Overnattingsgjesten hadde snudd opp ned på leiligheten. 60 dataspill, 100 plater, 20 videofilmer, 2 bærbare cd-spillere og videomaskinen var borte vekk.

— Det er utrolig hva hun tok med seg. Hun hadde vært på badet og tatt toalettsaker, sminke og parfyme. Alt undertøyet til eks-kjæresten min var stjålet. Ja, til og med en av mine underbukser.

Kvinnen hadde brukt 25-åringens bager for å få med seg alt tyvegodset. På vei ut hadde hun også tømt bofellesskapets felleskasse.

Kjent historie

Radværingen har gjort morsommere ting enn å fortelle politiet om tyveriraidet. Han gremmet seg over sin egen naivitet, men så viste det seg at flere var i samme båt.

— Politimannen som mottok anmeldelsen sa at jeg ikke var den første som hadde kommet med en slik historie. Han fortalte at det var et par kvinner som hadde spesialisert seg på denne typen tyverier.

Politiavdelingssjef Per-Ivar Bøe ved Hordaland politidistrikt bekrefter at han har hørt lignende historier.

— Slikt skjer fra tid til annen, men det er ikke dagligdagse hendelser.

Den erfarne politimannen mener at det kan finnes mørketall.

— Jeg vil anta at det finnes noen som velger ikke å politianmelde overnattingsgjestene sine.