En 76 år gammel kvinne ligger alvorlig skadd på Haukeland sykehus etter en husbrann i Tyssedal i Odda fredag. 22 år gamle Camilla Møen oppdaget brannen i Kvernhusteigen da hun skulle ut i bilen for å hente noe.

— Da så jeg plutselig at det var røyk fra nabohuset. Jeg løp på fremsiden av huset og så at det var flammer der inne. Da sprang jeg inn og hentet mobilen og ringte brannvesenet, forteller Møen til BT.

Hun varslet samboer Daniel Kleppe (24), og sammen gikk de til det brennende nabohuset.

- Jeg kjente at det kokte

De kjente til at en eldre dame bodde i andre etasje. Med fare for sine egne liv, tok begge seg inn i huset og hjalp 76-åringen med å komme seg ut.

— Da jeg kom inn i gangen, kjente jeg en kraftig, tykk røyk som slo meg i trynet. Jeg kjente at det kokte, og at det var tungt å puste. Det var bare å få henne ut så fort som mulig, sier Kleppe.

Møen ble sendt til Odda sjukehus sammen med 76-åringen, fordi hun pådro seg røykskader.

— Jeg var til en sjekk, og ble utskrevet etter kort tid. Nå er jeg i god form, men er litt i sjokk. Det var dramatisk, og jeg var litt redd, sier Møen.

76-åringen ble fløyet til Haukeland Universitetssykehus med brannskader på hodet, i ansiktet og på hendene.

Sykehuset opplyser fredag kveld at 76-åringen er alvorlig skadd.

Huset er totalskadet

Brannen i firemannsboligen i Tyssedal ble varslet rett før klokken 17.30 fredag kveld. Den ble meldt slukket ved 19-tiden, men blusset opp igjen sent fredag kveld.

Brannen oppsto i en av leilighetene i andre etasje i trehuset.

Etter at flammene blusset opp igjen, ble den lille familien evakuert fra huset sitt på grunn av fare for spredning av brannen.

— Vi er veldig glade for at det gikk bra. Jeg føler at vi har gjort det vi har kunnet gjøre. Det er noe enhver burde ha gjort om de har mulighet. Det er medmenneskelig å reagere når du ser noen som er i nød, sier Kleppe.

Politiet melder lørdag morgen at huset er totaltskadet og «omtrent nedbrent». Det vil bli undersøkt av krimteknikere på et senere tidspunkt, opplyser operasjonssentralen.

Hva synes du om innsatsen til samboerparet? Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet!