• Jeg trodde det var batteriet som var flatt. Så begynte det egentlig bare å brenne, sier føreren.

Sent lørdag kveld fikk brannvesenet melding om at en bil sto i brann i Vikesundtunnelen i Nordhordland. Tunnelen ligger på E39 i Lindås kommune.

Bt.no har snakket med føreren av bilen. Han forteller at bilen begynte å oppføre seg merkelig idet han nærmet seg tunnelen.

Stoppet i tunnelen

— Jeg var på vei sørover da ladelyset plutselig kom på. Ti sekunder etter begynte frontlyktene på bilen å bli svakere, så jeg skjønte at noe var galt, sier han.

Jeg skjønte at jeg bare måtte komme meg ut

Føreren av bilen

Føreren forteller at han visste det var en tunnel bare hundre meter lenger fremme, og han ville komme seg innenfor tuinnelåpningen før han stoppet bilen.

— Jeg tenkte at batteriet ikke ladet ordentlig, og ville ha lys når jeg skulle åpne panseret for å sjekke. Jeg ante jo ikke at bilen skulle begynne å brenne, sier han.

Da han var kommet ca 50 meter inn i tunnelen stoppet han bilen.

- Jeg måtte redde verktøyet

— Da begynte det å ryke fra panseret. Så begynte det egentlig bare å brenne, forteller han.

Mannen hadde lånt sin brors bil, og visste at broren hadde noe verktøy bak i den lille varebilen.— Det var sikkert verktøy for 20.000 kroner. Jeg tenkte at jeg måtte redde verktøyet, så jeg begynte å lempe det ut av bilen, sier han.

Mens han kastet sager og driller ut av varebilen kom det en bil forbi.

— Jeg stoppet dem og spurte om de hadde brannslukkingsapparat. Men det hadde de ikke, så de kjørte videre ut av tunnelen, sier han.

Og nå begynte tunnelen å fylles med røyk.

- Røyken veltet ut

— Røyken begynte å bli veldig ubehagelig og jeg vet at det kan være giftige gasser fra en sånn brann. Jeg skjønte at jeg bare måtte komme meg ut. Det var litt dramatisk kan du si, forteller han.

Etter at han hadde løpt ut av tunnelen gikk lysene. Mannen varslet brannvesenet.

— Det veltet røyk ut. Jeg stoppet bilene som kom og fikk dem til å trekke unna, sier mannen.

Han forteller at han så flammene fra bilen inne i tunnelen gjennom røyken.

Ikke skjelven

— Etter en stund begynte det å smelle. Jeg tror kanskje det var noen av sprayboksene som lå bak i bilen som gikk, sier han.

Når bt.no snakker med mannen litt etter klokken to natt til lørdag er han på tur i seng.

— Jeg tror ikke jeg skal få noe problemer med å sove. Jeg er bare glad for at jeg fikk reddet verktøyet til broren min, sier han.