Advokat Gunhild Lærum, som denne uken overraskende overtok som forsvarer i Lommemann-saken, var forsvarer for læreren da han for en måned siden ble dømt til seks års forvaring for seksuelle overgrep mot gutter.

Samtaler med den overgrepsdømte læreren i fengselet og besøk av en nær slektning er sannsynlig noe av bakgrunnen for skiftet av forsvarer i Lommemann-saken. Det skriver aftenposten.no .

Valgte medfanger med omhu

Bergens-mannen og den like gamle læreren har ifølge nettstedet de siste ukene hatt mye kontakt.

Da bergenseren for en tid siden skulle ut av isolasjonen i fengselet, valgte fengselsledelsen med omhu hvilke fanger han skulle sammen med. De valgte blant andre innsatte med samme type siktelse eller dom.

Innsatte som er siktet eller dømt for overgrep mot barn er lavest på rangstien blant fangene og risikerer å bli utsatt for vold og trusler, skriver nettstedet videre.

Motsatt strategi

Mens Bergens-mannen har hittil valgt å ikke samarbeide med politiet, valgte læreren fra Nittedal stikk motsatt strategi da han ble pågrepet. Han la alle kortene på bordet og innrømmet overgrep mot 15 barn. Han ble dømt for seks overgrep mot gutter i alderen 11-15 år i perioden 1999 til 2006.

Advokat Lærum har ingen kommentar til forsvarerbyttet, men sier at den siktede av eget ønske kontaktet henne og ba henne overta. Forøvrig har hun ingen formening om at de to innsattes samtaler har lagt grunnlaget for byttet av forsvarer, sier hun til aftenposten.

Helge Skodvin