Politiet ba om fire nye uker med brev— og besøkskontroll for den siktede 55-åringen. Det fikk de medhold i. De fikk også medhold i at fengslingen skulle gå for lukkede dører.

Da fengslingsmøtet startet i Follo tingrett mandag formiddag, kastet dommerfullmektig Benedicte Malling pressen på dør.

Fotokonfrontasjoner

Årsaken var at politiet skulle legge frem nye beviser i saken. Politiet har gjennomført fem fotokontrontasjoner og en rekke andre etterforskningsskritt, siden siste fengsling i februar. Resultatet av fotokonfrontasjonene, er blant de nye bevisene som gjorde at politiet fikk medhold i at fengslingen skulle gå for lukkede dører.

— Vi mener at saken på bakgrunn av etterforskningen som er gjort siden forrige fengslingsmøte, er styrket, sier politiadvokat Jorid Kile Berg.

Politiet har en liste på 20-30 saker, hvor de prioriterer fotokonfrontasjoner og dommeravhør først.

— Når vi er ferdig med dem, må vi vurdere hva vi skal gjøre med de resterende sakene. Jeg regner med at det vil bli en rekke fotokonfrontasjoner også i dem, sier Kile Berg.

Nekter å forklare seg

Hun ønsker ikke å kommentere resultatet av fotokonfrontasjonene som allerede er gjennomført.

Den siktede 55-åringen nekter fortsatt å forklare seg for politiet.

— Han ønsker ikke å ha kontakt med oss. Det er hans valg, og vi tar det til etteretning. Men det vanskeliggjør vårt arbeid at han ikke vil avgi forklaring. Det gjør at ting tar mye lenger tid enn hvis han kunne gitt oss signaler om hvilken retning vi skal gå i, sier Kile Berg.

Utvider ikke siktelsen

Foreløpig er det ikke aktuelt for politiet å utvide siktelsen mot 55-åringen.

— Vi vil ikke gjøre det før vi har en skikkelig begrunnelse for det. Vi har fått rettens medhold i at det fortsatt er bevisforspillelsesfare for de 11 sakene i siktelsen, og så lenge vi har ham i varetekt holder det for oss. Men vi etterforsker selvfølgelig de andre sakene parallelt, sier Kile Berg.

Fortsatt gjenstår mye etterforskning i saken.

— Jeg håper at jeg kan sende fra meg saken i løpet av høsten, men det er foreløpig vanskelig å si noe mer bestemt om dette. Det gjenstår et enormt arbeid, sier Kile Berg.

Godtar fengsling

Ifølge sin forsvarer, Tor Erling Staff, godtar mannen fengsling, men var i mot besøksrestriksjonene.

Han nekter fortsatt straffskyld.

— Slik situasjonen er i dag, erkjenner han ikke skyld, sier Staff.

55-åringen ble fengslet for fire uker 11. februar. Også da ba politiet om lukkede dører, men Follo tingrett avviste kravet da Lommemann-saken var oppe til behandling.

Vil holde ham fengslet

Politiet ønsker i utgangspunktet å holde 55-åringen fengslet frem til hovedforhandlingen begynner.

Den antatte Lommemannen er i dag formelt siktet for elleve forhold som omhandler seksuell omgang med barn etter straffelovens paragraf 195.

Liv Solli Okkenhaug (MMS)
Liv Solli Okkenhaug (MMS)