Fem etterforskere skal etter hvert jobbe fulltid med Lommemann-saken i Bergen.

Tre av dem var på plass på politihuset i dag. Hordaland politidistrikt bidrar med to personer i det nye etterforskningsteamet, som skal intensivere arbeidet med å finne Lommemannens aller første overgrep.

Politiet har fått inn en rekke saker fra bergensområdet som de mener Lommemannen står bak.

Alle overgrepene skjedde i 1999 eller tidligere, og i mange av dem brukte gjerningsmannen fremgangsmåten som gjorde at han den gang fikk kallenavnet «Bandasjemannen».

Politiet mener nemlig mannen som da ba små gutter om hjelp til å skifte bandasje, er den samme som i senere tid har bedt om hjelp til å finne noe i lommen sin.

Etterforskerne skal nå grave i arkiver og snakke med tipsere og ofre, for å forsøke å finne serieovergriperen som står bak flere hundre overgrep eller forsøk på overgrep.

Politiets teori er at han kommer fra Bergen, og at han startet overgrepene her en gang på 70-tallet.

– Det er mye lettere for oss å etterforske sakene herfra, enn å sitte i Drøbak å gjøre det. Blant annet må vi ut for å dokumentere stedene der overgrepene har skjedd, sier etterforskningsleder Håvard Aksnes i Kripos.

Det er foreløpig ikke bestemt hvor lenge teamet i Bergen skal opprettholdes.

– Arbeidet kommer nok til å ta mye tid, men nå skal altså fem personer jobbe fulltid i Bergen. Så får vi se hvor lang tid det tar, rett og slett, sier Aksnes.

STOR JOBB: Etterforskerne Kari Landrø og Håvard Aksnes studerer tidslinjen der alle Lommemannens overgrep er systematisert.
Deisz, Ørjan