Ulvik kommune har all grunn til å glede seg over folketallet. For det er bedre enn på mange år. Hardanger-bygden har fått en vekst i folketallet på 34 og det er en prosentvis vekst på 3, 1 som er den høyeste i Hardanger.

Også Kvam, Jondal og Ullensvang har hatt en økning i folketallet, stikk i strid med de negative prognosene.

Klikk deg inn på den kommunen du helst vil vite mer om.

Drømmemannen

Den 36 år gamle hardingen flyttet fra hjembygden som 17-åring og har bare vært på ferier og besøk siden det. Da skulle han begynne på gymnaset på Voss. Nå jobber han som oppmålingsingeniør i Bergen kommune.

For Ulvik kommune er han mannen de har drømt om. Samboer, to barn og fristet til å flytte tilbake til hjembygden. Kommunen har også lenker tilgjengelig for dem som vurderer å flytte til Hardanger og trenger hjelp til å finne hus og annet.

— Hvis folk vil flytte tilbake til Ulvik, så gjør vi det vi kan for å hjelpe. Han har en tilhørighet til bygden og vi ønsker arbeidskraften hans, sier rådmann i Ulvik kommune, Jon Oppedal.

Kommunen har jobbet systematisk i flere år for å kapre nettopp de unge som reiste ut for å få seg utdannelse. Den kompetansen kan de bruke også i Ulvik.

— Nå er det folk som går av med avtalefestet pensjon og vi er svært interessert i Roar, som har bakgrunn fra oppmålingsavdeling i en stor kommune som Bergen sier rådmann Jon Oppedal.

Alt er klart

Boligen står klar, kjøp er avtalt, men ikke kontraktsfestet. Jobben er i sikte, men han vet ikke akkurat hva det blir.

— Vi syr sammen et jobbtilbud for Spord akkurat nå, bekrefter rådmannen.

Roar og familien hans vil hjelpe godt på når befolkningsveksten skal plottes inn. Det er ikke hverdagskost at fire nye kommer «hjem».

Samboerens jobb er nå i boks.

Han skryter av Ulvik kommune som han mener strekker seg langt for å hjelpe.

— Selv om det ikke er en ledig stilling i kommunen akkurat nå som passer, så er de veldig fleksibel. De gjør en stor innsats for å legge alt til rette for oss, sier Spord.

Vekk fra kjas og mas

Familien Spord gleder seg til roligere dager langt vekke fra byens travle mas. Med et barn i barnehage og ett i skolen, ser de for seg at alle vil få mer tid sammen når alt er i gangavstand. De har allerede sikret seg en bolig og reiser snart med første del av flyttelasset.

— Vi har brukt et helt år på å bestemme oss, men når vi nå har nådd en konklusjon, er vi sikre på at det er riktig for oss å flytte, sier Roar Spord.

Det første flyttelasset er snart klart.

Sysnpunkter? Del dem med leserne her.

NY JOBB: Roar Spord slutter i jobben sin i Bergen kommune og flytter med familien tilbake til hjembygden Ulvik. FOTO: Tor Høvik.