Politiet kommer heller ikke til å varetektsfengsle den menneskehandelsiktede kvinnen når hun kommer til Bergen.

Dette, og løftet om at det ikke skal stå på økonomien for å få henne til Norge, bidrar i disse dager til at politiet endelig får snakket med kvinnen som har vært internasjonalt etterlyst siden 31. oktober.

53-åringen er en av ti personer som ble siktet etter at politiet aksjonerte mot det de mener er et thailandsk prostitusjonsmiljø i Bergen tidligere i høst.

— Hun kommer før jul

— Jeg har hatt kontakt med henne i dag, og vi har en avtale om at hun innen rimelig kort tid skal bevege seg mot Bangkok og at hun på egen hånd kommer til Bergen for å ordne opp i saken sin. Det skal ikke stå på det økonomiske for å få henne hit, sier etterforskningsleder Magne Eggen.

Han er rimelig sikker på at 53-åringen dukker opp i Bergen før jul, med eller uten økonomisk bidrag fra politiet.

Da BT ringte 53-åringen i Thailand i går, ønsket hun ikke å si annet enn at hun bekrefter dialogen med politiet.

Hennes 28 år gamle sønn, som også er blant de siktede i saken, forklarer likevel bakgrunnen til at moren nå kommer til Bergen.

— Jeg har sagt til min mor at hun må komme hit og ordne opp i denne saken og forklare seg mot anklagene, sier sønnen.

Avlyst tur grunnet fengsling

Også hans 27 år gamle kone er siktet i saken. Før ekteparet ble fengslet, bestilte de Thailand-tur til nærmere 30.000 kroner. Planen var å reise etter jul. Men så lenge politiet har tatt beslag i passene til ekteparet, har de ingen mulighet til å komme seg ut av Norge.

— Politiet sa at vi ikke kunne reise før saken er avsluttet. For at saken må avsluttes, må politiet ha kontakt med min mor. Politiet har sagt at vi får reise dersom hun kommer til Norge, sier 28-åringen.

Selv hevder moren hans at hun ikke kan betale reisen til Norge.

— Jeg har heller ikke penger, men politiet sa at de skulle ordne dette, sier 28-åringen.

Avviser press

Politiet avviser at de har brukt sønnen og familien hans som pressmiddel for å få 53-åringen til Norge.

— Hun har nok selv et sterkt ønske om å komme hit og treffe dem, selv om det kan hende at sønnen har øvet et påtrykk overfor henne, sier Eggen.

Politiet ønsker ikke varetektsfengsle 53-åringen når hun kommer til Norge.

— Dersom hun kommer frivillig og vi får samtykke til å beslaglegge passet hennes, vil vi bruke vår sunne fornuft i forhold til spørsmålet om varetektsfengsling, sier påtaleansvarlig Steinar Andersen.

Silje Katrine Robinson