— Det var ikke lokkemenn likevel. Ingen trenger å være redde, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue til bt.no lørdag morgen.

Like før klokken 21 fredag ble politiet oppringt av en faren til en ti år gammel gutt. Han hadde blitt redd og kommet springende hjem.

— Gutten fortalte at en sølvfarget bil med tre personer hadde forsøkt å lokke ham inn i bilen, sa operasjonsleder Morten Kronen ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ble forfulgt avbilen

Gutten forklarte at bilen muligens er en sølvfarget BMW 3-serie. Den ble sist sett ved Krokeideveien i Fana.

Tiåringen ble redd og løp hjem. Han registrerte at den sølvfargete bilen fulgte etter ham et lite stykke, ifølge politiet.

Hordaland politidistrikt fikk en lignende melding ved 15-tiden fredag. En 14 år gammel jente meldte at hun ble forsøkt lokket inn i en sølvfarget bil ved Ervikvegen i Åsane.

Pøser på med ressurser

Det skal ha vært tre eller fire personer i bilen. Vedkommende som prøvde å lokke barna inn i bilen, skal ha snakket gebrokkent, meldte politiet fredag.

— Vi utelukker ikke at dette kan ha en sammenheng. Når vi har fått melding om dette, så tett etter at det har skjedd, så pøser vi på med ressurser, sa operasjonsleder Kronen til bt.no.

Flere patruljebiler og motorsykler ble sendt til Fana for å se etter bilen.

— Med tanke på at det er barn, så ser vi veldig alvorlig på dette.

Sent fredag kveld ble politiet kontaktet av en mann som fortalte at han og kompisene hadde snakket med jenten i Ervikvegen: De hadde gjort det bare for gøy - hadde ikke prøvd å lokke henne inn i bilen.

Senere på natten fikk politiet en likelydende telefon fra BMW-føreren i Krokeideveien.

— Mannen beklaget hvis gutten ble skremt. De hadde ikke prøvd å lokke gutten inn i bilen, sier operasjonsleder Hans-Eirik Thue.