9. september i år varslet en 15 år gammel jente om at en mann hadde forsøkt å tvinge henne inn i en bil i Arefjordvegen i Fjell. Dagen etter skal mannen ha tatt tatt kontakt med 15-åringen på nytt.

I ettertid fikk politiet i Fjell og Sund en mengde henvendelser fra andre skoleelever som fortalte om ubehagelige opplevelser med fremmede menn. I løpet av en uke kom det inn nærmere ti slike meldinger, ifølge politioverbetjent Thomas Sørensen ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Stor variasjon

— Det er såpass stor variasjon når det gjelder beskrivelser av biler, personer og atferd, at vi ikke ser noen sammenheng mellom sakene. I flere tilfeller har vi fått avklart at meldingen ikke stemte, eller at det ikke lå vond vilje bak, sier Sørensen.

Han nevner et eksempel der barna kom for sent hjem, og at de da fant på en historie om en fremmed mann i en bil. Barna skal ha lagt kortene på bordet da foreldrene ble bekymret og varslet politiet.

— I et annet tilfelle har vi vært i kontakt med en mann som forteller at han snakket til noen barn, som da løp av gårde. Det han ville, var å advare dem mot å gå fra huset med døren på vidt gap, sier Sørensen.

I et tredje tilfelle reagerte en jente på at en sjåfør glante på henne da han stoppet for å slippe henne over et fotgjengerfelt.

— Bråstopp

— Da vi bestemte oss for ikke å gå ut offentlig med slike meldinger, kom det ikke inn flere. Det ble bråstopp. Det tyder på at det har vært overoppmerksomhet om temaet, sier politioverbetjenten.

Han understreker at episoden med 15-åringen i Arefjordvegen etterforskes som en reell sak.

— Vi har fått inn 74 tips, men det er veldig få av dem som er spesielt konkrete, sier Sørensen.

Gjerningsmannen er beskrevet som kraftig, over 175 cm høy, og med svarte klær og svart lue. Han skal ha snakket gebrokkent norsk og kjørte en hvit varebil.

Så langt har politiet ingen mistenkte i saken.