ARNE COLLIANDER arne.colliander@bt.no

Mannen skal langt på vei ha erkjent de faktiske forholdene, men vil ikke bli begjært varetektsfengslet. Mannen sitter fremdeles i avhør, men vil bli løslatt i løpet av dagen.

— Det foreligger ingen fare for bevisforspillelse. Vi har også vurdert det slik at det ikke er gjentakelsesfare. Det er derfor ikke hjemmel for å kreve mannen varetektsfengslet, opplyser informasjonsleder Trygve Hillestad ved Bergen politidistrikt.

Det var mandag formiddag at mannen lokket til seg de tre jentene på seks, syv og ti år på en parkeringsplass ved Oasen. Han tilbød dem penger hvis de kom inn i bilen hans, en stor van. Han kjørte deretter til parkeringsplassen ved Auto 23. Ifølge de tre jentenes forklaringer, skal han inne i bilen ha begått seksuelle overgrep mot dem.

Politiet gjorde det utover torsdagen klart at de regnet med at det bare var et tidsspørsmål før de kunne pågripe mannen. Gjerningsmannen meldte seg derfor selv i løpet av torsdag kveld.

— Vi er sikre på at vi har med rett mann å gjøre, understreker Trygve Hillestad.

Mannen skal disponere en slik bil som ble etterlyst etter ugjerningen.

Verken informasjonsleder Hillestad eller andre i politiet vil si noe om hva mannen foreløpig har forklart til politiet. Politiet vil heller ikke si noe om hva de seksuelle overgrepene skal ha gått ut på.