Mannen ble etterlyst etter at han skulle ha tilbudt to 11 år gamle gutter to tusen kroner for å kle seg naken forrige lørdag. Guttene ble redde, og løp hjem til familien.

Allerede dagen etter meldte mannen seg til politiet, men da med en ganske annen historie:

— Jeg ville bare skremme dem skikkelig, forklarte mannen, og hevdet at han lenge hadde vært plaget med hærverk på bilene sine, og mistenkte de to guttene for å stå bak. Derfor hadde han bestemt seg for å komme med det lite fristende tilbudet.

Nå innrømmer mannen alt og erkjenner straffskyld, skriver Vestnytt. Det bekrefter politioverbetjent Bjørn Hagen ved Fjell og Sund lensmannskontor.

— Han har moderert historien sin en del. Nå erkjenner han de faktiske forhold slik at de stemmer med det guttene har forklart. Han erkjenner også straffskyld, sier Hagen.

Politiet har tatt beslag i datamaskinen til mannen og en del annet datautstyr. Årsaken er mistanke om at han har lastet ned ulovlig barneporno fra internett.

— Det ligger jo snublende nær å tenke i de baner, og vi har funnet en del bilder som gjør at vi vil få analysert innholdet i datamaskinen nøye. Inntil det arbeidet er ferdig, kan jeg ikke si noe mer om omfanget av denne saken, sier Hagen.