DAG IDAR TRYGGESTAD

Unggutten fra Austrheim er ikke mer. Turen hjem natt til fredag endte i tragedie på Hopeflaten i Lindås. Bilen 16-åringen var passasjer i fikk sleng, slo inn i en fjellknaus før den ble slengt ut i veien igjen. Sæle døde på stedet.

— Det gjør inntrykk å se at så mange møter opp. Det viser at lokalsamfunnet står sammen, sier lensmann Kjell Idar Vangberg i Austrheim og Fedje til BT.

Sammen med flere kolleger deltok han på minnestunden i går, som ble ledet av sokneprest Egon Askvik.

— Spesielt glad er jeg for at så mange ungdommer var til stede, sier lensmannen.

Blant de sørgende var også 18-åringen som kjørte ulykkesbilen. Han kom fysisk ikke til skade i ulykken. Rutinemessig er han fratatt førerkortet inntil politiet har klarlagt fakta i saken.

Men i går var det tid for å stå samlet i sorgen, ikke fordele eventuell skyld. Politiet stengte av riksveien slik at de sørgende fikk bruke tiden de trengte. Noen la ned brev, andre gjenstander. Vakre trompetstrofer ble fremført til minne om en gutt som var kjær for mange.

«Tenker på deg. Håper du har det bra... Husk de alle gode minnene vi har», sto det på noen av lappene blant de mange faklene i veikanten.

Mandag er det minnestund på Austrheim vidaregåande skule, hvor 16-åringen var elev.

Politiet vil fremover gjennomføre flere avhør. Inntil de er gjennomført, og svarene på de tekniske undersøkelsene foreligger, vil de ikke spekulere i hva årsaken til ulykken er.

— Det er ikke et tema i dag. Nå er det viktigste at man tar vare på hverandre. Det er et lite lokalsamfunn som er berørt av en uforståelig tragedie, sier Vangberg.

Foto: TOR HØVIK